Dan före dan före Let´s Dance

I övermorgon börjat Let´s Dance, mitt allra första Let´s Dance, ever. Framför TV:n. Gudrun Schymans allra först Let´s Dance, ever. I TV:n. Oj, vad det ska bli kul att följa hennes dansande.

Gudrun följer bra, säger hon själv. “Lite pinsamt”, tycker hon också,  eftersom hon är den som annars står på barrikaderna.  Inte alls: att stå på barrikaderna och vara följsam är ju optimalt.  Att göra antingen det ena eller det andra , det är pinsamt. Och dumt.

Klicka på bilden och se hennes framsteg i danssteg.

Och Gudrun dansar förstås inte “bara”:

När alla paren är på dansgolvet i första programmet så är slutpositionen på ett sätt som jag inte känner mig bekväm med. Alla vi som var kvinnor skulle falla ned på knä, och det fanns ingen anledning tyckte jag. Men producenten kom med en bra lösning; att dansarna faller ned och vi som är färskingar står upp, säger hon. GP Metro

Som vanligt är Gudrun överallt. På dansgolvet, på debattsidor och inte minst i de sociala medierna. Läste SvD:s undersökning om twittrande politiker och suckade: övertydligt att man valde riksdagspolitiker, så man slapp redovisa Fi och PP. Inte behövde skriva om Piratpartiet som uppkom och existerar genom nätet. Vilket Sofia Karlsson, just det: twittrade om:

Hur är det möjligt att skriva om sociala medier, valet 2010och inte ens andas Fi, Schyman eller Piratpartiet ? SvD- inte imponerad

Inte behövde skriva om Drottningen av Twitter, Gudrun Schyman. Men Gudrun fortsätter twittra. Och dansa. Och kräva sänkt arbetstid. Och, och, och.  Och,  oavsett om en del media vill låtsas som annat.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.