Vi ser ner, eller “visioner” a´la Alliansen

Nu är det frånvaron som är problemet för regeringen Reinfeldt. Väljarna sviker för att Fredrik inte haft tid att förklara hur himla bra det är med sjukförsäkringen. Jag lovar –  sjuka har känt av alliansnärvaron mer än någonsin.

Per Schlingmanns kommentar till Expressens förtroendeundersökning:

– Vi har tagit långsiktigt ansvar och gjort viktiga reformer för Sverige – det lönar sig inte alltid kortsiktigt.
– Det som blivit fel är att vi inte tillräckligt fått ut det som är vår vision, nämligen att personer som har arbetsförmåga ska ges möjlighet att arbeta.

Regeringens visioner är människors vardag. Människors liv. Laborerande med siffror på vita papper, är en svart verklighet. Sänkning av ersättning känns bra för Reinfeldt & Co, men inte för dem som drabbas. Tid innebär inte längre läkning, utan utgör ett hot, ett krav tillfrisknande. Hyror förfaller, barn växer ur fjoårets overall, tandvärk men inga pengar till räkningen, stress.  Oro och åter oro. Kalla objektiva siffror är levande livsöden.  Visioner som kan översättas med “vi ser ner”.

Sjuka och arbetslösa offras på välfärdens altare.  Fel av mig: välfärdens kärna, naturligtvis. Elak och korkad politik.  Vadå “lönar sig”? Besparingar på människor innebär kostnader. Och en vidgad välfärd är motsatsen: schysst och smart. 

Regeringen fortsätter slakten av det som de mest utsatta behöver.  Nationella hjälplinjen får inte ökade bidrag, trots:

Det ringer mycket i våra jourtelefoner. Den senaste tiden har antalet samtal som rör självmord ökat med över 70% till vår jourtelefon. Info från Nationella hjälplinjen

70 %…….!!!! Så sorgligt, men så väntat…….Skriv på deras namninsamling och skicka vidare

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.