Valstart för Alliansens 2 största PR-byråer

Alliansens 2 största PR-byråer har dragit igång valkampanjandet 2010. Och det rejält.  Äntligen kunde valkråset smörjas, efter att vittnesbörder avlöst varandra om hur sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen konfiskerades.  Knepigt att hitta någon fråga att driva i all miserabel rapportering från verkligheten.  Men nu är de utsatta satta på undantag, hej och hå, det är ju valår!

Och valfrågan, några ledtrådar : absolut ingen angelägenhet för lågavlönade ensamföräldern och definitivt inte för den utförsäkrade. Fast nu ljuger jag…. nämnda grupper (majoritet kvinnor, men det är ju ingen hemlighet)  finansierar frågan, så visst berörs de.   Invandrade kvinnor är överrepresenterade som utförare – faktiskt fanns frågan som en del i FP:s integrationsprogram under förra valet.   Jajamensan, full fräs för RUT.  Ingen kan leva utan RUT.  Inte ens en å annan välbetald sosse. RUT som betalas av alla och gives till ett fåtal.  RUT är som en bal på slottet: alldeles, alldeles underbar.  Vem orkar bry sig om ojämställd arbetsfördelning i hemmet? Vem behöver det allmännas trygghet? Vem i hela friden behöver trivialiteter som skydd vid sjukdom och arbetslöshet, när det finns annan hjälp. Hemhjälp.

PR-byråerna? Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter.  Förstås.

– Marita –

Ett axplock ur kampanjandet  DN1  DN2  SvD1  SvD2

GP är mer nyanserade och rapporterar läsareaktioner om RUT: GP-läsarna oense om rut

Bloggar som inte valkampanjar, utan ser vad som sker:

Svensson  Media – borgarklassens propagandamegafoner    Ett hjärta rött  Förbjudna jobb – vad menar Reinfeldt?  Claes Krantz Socialdemokratiska företrädares dubbel-standard kring hushållstjänster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.