Våg av moderater

Vågen för sjukförsäkringen.  Ett anförande om sjukförsäkringen hyllas av moderata åhörare. Samma sjukförsäkring som eskalerat i självmord. I dessa sammanhang  är M-fusket en ynka fjärt i rymden.

Men det är väl inte möjligt att  att bilden visar vad den beskriver: Gunnar Axén ska berätta om sjukförsäkringsreformen som han är både “stolt och glad” över.  Gunnar Axén kanske visar en våg för en helt annan fråga: som skydd för de utsatta. Det skulle alla göra vågen för.  Fast skydd + utsatta är ingen särskilt bra fungerande Allianskombination, tänkte inte på det.

Visualiserar publiken på en gladiatorarena. Platsen är Colosseum och lejonen har precis släppts ut till de väntande kristna.

Ni som vågar,  läs Gunnar Axéns övriga blogginlägg om sjukförsäkringen

Andra som bloggat om Moderatvågen

 Mina tankar & funderingar   Glöm Aldrig!    Peter Andersson Gunnar Axéns glädje över sämre sjukförsäkring – En “valvinnarfråga”  Veronica Palm  Ingen gör vågen när jag är ute på möten om den nya hårda sjukförsäkringen

 – Marita –

One Comment

Lisa

Med tanke på att Gunnar Axén var en av skribenterna bakom påhoppet på den utförsäkrade Alexandra i januari är det med viss fasa jag läser igenom blogginläggen. Fast där skräder Axén lite mer med orden. Han tror uppenbarligen på sjukförsäkringsreformen och jag saknar verkligen en gnutta självkritik och medvetenhet om hur utförsäkringarna slår. Hade jag väntat mig det? Nej, visserligen inte, men medvetenhet och reflektion är ganska bra egenskaper hos en politiker.

Jag kan förstå tankarna bakom förändringen, även om jag inte håller med om dem, men resultatet har blivit ett trubbigt instrument som slår vilt, hårt och brett mot många fler än fåtalet fuskare. Och statistiken om färre sjukskrivna känns inte helt tillförlitlig: hur många sjuka listas nu som arbetslösa eller socialbidragstagare? Hur många får aktivitetsersättning och försvinner från sjukstatistiken? Att leka med statistik är ett praktiskt sätt att framstå i bättre dager, men ändrar det egentligen något?

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.