Pride minus 2 av samma typ. Typ

Jimmie Åkesson är portad från Pridedebatten.  De´va´la gôrsynd, tycker jag.  Åh, så gärna jag velat att Gudrun Schyman bett Jimmie förklara t.ex:

En avveckling av det skattefinansierade stödet till genuspedagogik och annan verksamhet där staten med utgångspunkt i verklighetsfrånvända politiska teorier försöker experimentera med, eller ändra, på våra barns och ungdomars beteendemönster och könsidentitet. (SD:s valmanifest 2010)

“beteendemönster och könsidentitet”…….help…………..?!! Och fråga om: 

 Slå vakt om kärnfamiljen och det traditionella äktenskapet som samhällets bas.

Värna om varje barns rätt till en mor och en far, vilket bland annat innebär en återgång från besluten om att ge samkönade par adoptionsrätt och lesbiska par rätt till insemination. (SD:s valmanifest 2006)

Och har SD-Jimmie gratulerat Argentina till sitt kloka beslut i äktenskapsfrågan? KD-Göran hade också fått beskriva sin syn på människan och hennes rättigheter om han inte struntat i Pride .  Medan KD satsade på Almedalen, är ointresset för Pride  talande.I frågor om genusförakt och familjepolitik, förefaller det vara smidigast om SD och KD använder samma valmaterial. En rationalisering som skulle bespara båda partier såväl tid som pengar.

– Marita –

Förresten..fick äntligen rösta på Gudrun som statsminister  – tack Aftonbladet!!!!!

4 Comments

Bosse

Bra att SD inte får komma till debatten, då slipper ni ju diskutera med folk som inte tycker som er!

Reply
Adil

Pride arrangörerna borde skämmas. SD är det enda partiet som är emot islam – religionen som har som regel att stena alla homosexuella till döds.

Reply
Palle

Sedan när blev det en plikt för politiker att ställa upp på alla lobby- och intressegruppers tillställningar?

Tvärtom borde fler politiker avstå från att ställa upp på den här typen av jippon! Politiker ska undvika att gå i säng med särintressen!

Reply
vmm

Jag gillar ju SD men har en betydligt mer liberal inställning i moralfrågorna. Men samtidigt har jag svårt att se vad som är så oerhört upprörande i SDs inställning som gör att dom måste bojkottas från Pride. Okej, dom vill inte att homosexuella ska få adoptera barn. Dom vill att religiösa samfund själva ska få avgöra om dom vill viga homosexuella par. Och dom är negativa till genusundervisning i skolorna. Så då ska dom alltså inte få tala eller uttrycka sin åsikt… Det är möjligt att Jimmie Åkesson inte applåderat Argentinas beslut om homovigslar men jag har inte heller hört något annat parti som applåderat Kubas beslut om att släppa politiska fångar…

Men visst. Nu bjuder RFSL, som är en partipolitisk obunden organisation, in dom partier som tycker som dom och bjuder inte in dom partier som inte tycker som dom att tala och debattera. En helt vanlig, typisk och ordinär politisk debatt i Sverige anno 2010, med andra ord.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.