Maud. Men inte Göran.

Centerpartiet, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet hamnar utanför riksdagen i Expressen/Demoskops opinionsmätning.  Och det är “Mauds misstag som hotar alliansen”.  Maud kan bära ansvaret för alliansens förlustval…. Mm, Saab-affären är ju inte direkt en räkmacka att glida in på i valrörelsen. Men var rubriceras Görans fadäser? KD har doppat huve´t under spärren flera gånger under mandatperioden.  Men inte har Göran utsetts till hotet mot fortsatt alliansstyre. När KD tappar, handlar det om partiet, inte om personen. Eller om just ingenting alls, men inte om Göran. Och hur stor är risken att Lars utgör ett hinder för De RödGrönas väg till makt, om väljarstödet för S och MP också skulle minska? Ingen som vet. 

Maud hade nog en klockren poäng när hon sa att hon granskades hårdare som kvinna. Jenny Madestam, statsvetare från Stockholms universitet, menar att Maud kan “framstå som lite smågnällig“.  What a surprise…har någonsin någon manlig politiker omtalats som “gnällig”?

Tur att man inte är alliansare och måste kalkylera med stödröstning i september. “Vi röstar på centern. Nej, kd.  Eller förresten, om alla borgerliga väljare i Jönköping röstar på Kd, så fixar de valkretsmandatet och så tar övriga alliansväljare i Sverige, Centerpartiet. Smart! Fast…. tänk om C får för mycket röster och Maud blir statsminister.  Oj. Och vi får inte glömma FP på vägen så vi sänker dem.”

Att stödrösta på ett (1) parti, har funkat förr, som för Vänsterpartiet innan Gudrun tog över.  Men hur löser man tvåpartitricket, hur mobilisera väljare så att de röstar exakt rätt?

Äsch, jag vet inte och hoppas innerligt att denna mandatperiod går till historien som den allra första och den definitivt sista i Alliansens historia. Istället för att fundera på Alliansen uppgång och fall, röstar jag på en tango ikväll.  Med eller utan penna 

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.