Mäster Skräddare 2006-2010

Tycker uppriktigt synd om Alliansen. Så där pinsamt, med blossande kinder, tycka synd om. Som känslan inför ett lag som inte har en chans, som borde lämnat WO innan matchstart. Associerar för all framtid Alliansen 2006-2010  med sagan om Mäster Skräddare, där rocken bidde ingenting.

När nu lagrådet dömer ut förslaget till ny skollag, har regeringen lyckats med att misslyckats fatalt på samtliga (?) politiska områden. 

Generellt anser Lagrådet att det finns ”ett anmärkningsvärt stort antal brister” i hur lagparagraferna är formulerade. FT

Baxnar över Anders Utbults avslöjande om trixande och fixande med RUT-siffror .   Kolla in Anders skärmdumpar som visar hur man raderat och ändrat.  Och kom ihåg, lägg det på minnet till nästa debatt när siffror pumpas ut på löpande band. När RUT framställs som Guds gåva till folket i allmänhet och kvinnor i synnerhet. Kom ihåg.

Först Fredrik Reinfeldts jobbmiss, sedan Maud Olofssons RUT-fel. Just det, innan dess var det ju Sven Otto Littorins löfte till de utförsäkrade arbetslösa och Christina Husmarks sjuka-är-friska-regelverk.  Dags för regeringens PR-byrå att rekommendera samtliga ministrar att ligga väldigt lågt med bilder av verkligheten. Att helt undvika uppskattningar som har med antal, procentsatser  etc. att göra, allt som utgår från basala matematiska kunskaper?

Siste ministern ut för idag, kan inte anklagas (tror jag) för ett godtyckligt siffermantra. Istället står han på barrikaderna mot kultureliten. Det är förstås Göran. Göran Hägglund som värnar verklighetens folk. Som skriver:

Mot bakgrund av höstens kulturdebatt blir frestelsen svår att inte också peka på Röpkes kultursyn. Hans uppfattning var att den provokativa konsten var ett uttryck för en slags förvriden individualism som i sin tur var ett resultat av massamhällets likriktning. Sprungen ur en anda av rastlöshet och otillfredsställelse ville den provocera, inte för att den var särskilt nydanande eller spännande, utan för att den helt enkelt inte stod ut med att närma sig något som hade något med tradition att göra. Rätt eller fel? Åtminstone tänkvärt. SvD

“en slags förvriden individualism som i sin tur var ett resultat av massamhällets likriktning.” Hoppsan, här har vi alltså ministern som kritiserar ett elitistiskt perspektiv….. Eller är det ett test, som i Prinsessan på ärten? Är jag avslöjad när jag inte begriper ett jota?  Busted: haha, tillhör inte verklighetens folk… Om någon kan översätta, kommentera gärna. Vinsten är kanske en prinsesstitel i landet verklighetens folk.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.