Inte NU på torsdag

Bohusläningen har under lång tid granskat NU-sjukvården. Vilket ogillats av NU- ledningen eftersom man inte smekts medhårs och det resulterade i en uppläxning av en journalist, som ensam kallades till en falsk presskonferens. Men det var missuppfattning enligt ledningen, som bad om ursäkt.

När man kommande torsdag vill diskutera NU-sjukvårdens framtid i Uddevalla bjöds NU-styrelsen in:

Ordinarie ledamöter i Styrelsen för NU-sjukvården: 

Andrén Karlsson, Britt-Marie S  ordf ELLÖS

Spjuth, Peter V  v ordf LILLA EDET

Andersson, Hasse S  led NÖDINGE

Larsson, S Anders S  led VARGÖN

Nordlund, Hans M  led LYSEKIL

Davidsson, Gösta M  led TROLLHÄTTAN

Adolfsson, Birgitta FP  led SKÄRHAMN

Henriksen, Marie KD  led LJUNGSKILE

Boström, Roger C  led KUNGÄLV

 Ersättare

Jonsson, Anne-Marie S  ers TROLLHÄTTAN

Gillberg-Karlsson, Inger S  ers LJUNGSKILE

Martinsson, Orvar SVG  ers HENÅN

Oj, det var många. I pluralis. Den som kommer, kan dock skrivas i singularis: En (1)  ledamot dyker upp och det är Marie Henriksen, kristdemokrat från Ljungskile. All heder åt Marie och grattis alla regionväljare som röstade på Marie: det här är nämligen politik i praktik.  Mindre utdelning måste väl de som röstat S, ha fått:

Ordföranden Britt-Marie Andrén Karlsson har bett att få se på frågorna och har därefter via mejl konstaterat att ”detta är inte frågor som hanteras av NU-styrelsen. Vi är en utförarstyrelse och frågor av det slag ni ställer hanteras inte där”. Hon föreslår att mötet på torsdag skjuts upp så att Jonas Andersson kan svara. Vidare meddelar Britt-Marie Andrén Karlsson att det inte är hon i Socialdemokraterna som ska kontaktas i sådana här frågor utan Jan-Åke Simonsson. Han är ledamot i hälso- och sjukvårdsutskottet. Bohusläningen, här finns också de felaktigt ställda frågorna

Tro mig, det känns väldigt märkligt att jag som feminist, som fia, lyfter fram kristdemokraterna i VG. Men jag måste vara ärlig och ge dem välförtjänta applåder.  Ack nej, nej, KD:s syn på den heliga familjen delar jag inte. Men när det gäller hur det de facto agerat i frågor om psykiatrin och att vara den enda som anammar en debattinbjudan – ja då är man riktigt bra.

När behandlingshemmet Källan lades ned var det Monica Selin regionråd från KD som kämpade emot.  I Nu-styrelsen röstade  Morgan Larsson från Välfärdspartiet och  Maria Plass, Moderaterna emot en nedläggning. Alla andra drev igenom slakten av en unik vårdform.  Hur blir det nu, med NU?

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.