Inte bara fel, utan inte alls

Regeringen har felbedömt de utförsäkrades vårdbehov, meddelar fackförbundet ST. Märkligt, har fått uppfattningen att regeringen inte bedömt alls.  Sjukförsäkringen konfiskerades och de sjuka skulle upphöra med sin sjukdom. Hur, förefaller aldrig varit en angeläget för regeringen. 

Å ena sidan regeringens inhumanitet å andra sidan samhällets hjältar, som Resurs. Den 20 april, kl 18-22 har Resursnätverket öppen föreläsning och utställning i Stockholm. Platsen är Abf-huset och medverkar gör Töres Theorell, Carina Nilsson, Bengt Järhult.

– Marita –

2 Comments

Callisto

Kom de på det nu? Kunde jag ha talat om för dem 2006 att behovet är någonstans mellan enormt och gigantiskt. Sedan ger jag inte ett ruttet lingon för definitionerna på sjuk och frisk som skakats fram. Eller “arbetsför” och “icke arbetsför”. Hade någon av de som sysslar med frågorna, t ex Axén (som för mig fått förkroppsliga inhumanitet och rutten människosyn) besökt mig en halvdag på mitt förra jobb hade han sett hur många simulanter och fuskare det fanns där. Alla fibropatienter, alla med nackbesvär och de med långvarig ryggsmärta. Ja, simulanter är de allihop. Enligt hans sätt att se det. Jag såg deras smärta och hur den tärde på dem. Jag hade önskat att jag kunnat behandla dem under lång tid i samarbete med beteendevetare. Men sådana resurser fanns inte. Hade någon frågat hade vem som helst inom vårdapparaten kunde vi talat om en massa väsentliga fakta. Men ingen frågade. Ingen brydde sig. Och tusentals och åter tusentals individer hamnade i kläm. Ojdå…

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.