Förväntad röstfejk

Var själv på väg att rösta på Fi i den opinionsmätning som nu stoppats. Men när jag såg att SD då hade 40 %,  var det bara att lägga ned.  Röstade inte och suckade över hur lite TV 4 och Kanal 5 tänkt.  Inte alls:

– Det som har hänt är att ett gäng Sverigedemokrater har röstat ett oproportionerligt antal gånger, säger Karin Eriksson, ansvarig utgivare på TV4:s text-tv till dn.se, som uppmärksammade kanalerna om det absurda opinionsläget, där Centerpartiet, Folkpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna hamnade långt under 4-procentspärren. SvD

Brrrr, bara tanken på ett Sverige med  46 % SD, ger rysningar.  Undrar vilka som får finnas och vilka som inte passerar igenom granskningsmaskineriet till den optimala SD-människan.  På Ungsvensk diskuterar mest män på Kvinnoforumet….i tråden hur “locka fler flickor” till SD.  Om man säger så här, det vill jag inte utsätta min egen eller någon annans dotter för…. http://ungsvensk.se/showthread.php?t=1954  

Nä, så länge det är en kul grej för ett fåtal SD:are att skicka röstsms, känns det tryggt avlägset. Låt det så förbli.

– Marita –

13 Comments

vmm

Jag tänker rösta SD om det inte inträffar något oväntat. Demoskop ringde för typ en månad sedan och frågade vilket parti jag tänkte rösta på och när jag sa SD så sa dom att det inte gick och dom tackade för sig och la på. Jaha?

Men SD med runt 46% är inget drömscenario för mig heller. SD kommer inte att kunna hantera 46%. Nä, Feministiskt initiativ kommer inte heller att kunna hantera 46%… SD och FI är alldeles för små partier och har inte tillräckligt många kompetenta personer för att fylla posterna och för att helt enkelt kunna ta hand om Sverige. Det vore en katastrof för Sverige om SD (eller FI) får 46%, och det tror jag du inser.

Reply
vmm

…och i SD-ledningen finns några personer som absolut är intelligenta nog och politiskt gångbara för att gå hem i riksdagen… Åkesson, Söder, Jomshof, för att nämna några och det finns personer i FI som också är riksdagsdugliga, typ Schyman och du (jopp, jag tycker du, Marita, verkar riksdagsduglig. Men jag tänker inte rösta på dig 🙂 . Både SD och FI har några riksdagsdugliga kandidater men absolut inte så många att man kan fylla 46% av riksdagen. Nej, nej, nej!

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej igen
Hahaha, javisst Gudrun är fantastisk, jäklar vad bra hon är. Tack för komplimangen, men oj, vi har så många andra superduperbra fior. Just You wait…..

Skickar gärna en Fi-valsedel till Dig, så kan Du tumma lite på den, känna in och smyga med den till valbåset. Lovar: det blir en hemlis mellan Dig och mig…….:) Och när Demoskop ringer igen, behöver Du inte avslöja något alls.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej VMM
Om Fi 46 %: Hade Du frågat mig innan Alliansens 2006-2010, hade jag måst hålla med Dig. Men med en regeringen belamrad med “komptenta personer”, så tvivlar jag inte alls på att Fi hade fixat det. Att regera Sverige på ett mer katastrofalt sätt, bör vara omöjligt. Bortsett SD…

Om Demoskop: märkligt att Du inte kunde rösta på SD. Genomförde själv en webundersökning från Demoskop http://fivastragotaland.se/2010/01/08/rostar-pa-annat-parti/ och var irriterades väldigt över att det just gick att klicka i SD, men inga andra icke-riksdagspartier.

Marita

Reply
Hmmm

Hur gick fusket till? Ett mobilnummer var lika med en röst? Köpte någon av de 264 som totalt röstade på SD 10 kontokort var?

Reply
unclebobswe

Det var inget fusk. Det gick bara att rösta en gång och jag hann inte innan de skitnödiga på tv4 fick panik.

Se det istället som en förövning av valdagens röstning.

Sd´s sympatisörer är oerhört väl organiserade och kan ta snabba beslut.
Visst var det en “kampanj” som initierades av “UNGSVENSK.NU”, SDU´s forum på nätet.

Vi kör inte med en massa genustrams utan har kontakt med verkligheten. Realiteter väger tyngre än insnöat “fittstim”.
Gå nu in där och kolla så ser ni en helt annan seriositet än vad ni radikalfeminister ens kan drömma om.
Eller fegar ni ur och lämnar walk-over utan att försöka debattera?
Samma losermentalitet som i denna SMS-röstning då?

SD i Riksdagen 2010!

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej unclebobswe

Stort tack för Dina synpunkter! Du ger uttryck för exakt den “SD-verklighet” som vi väntar på ska framträda inför valet 2010.

Hälsar Marita

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Hmmm
Nej, det handlade om ett hundratal som röstade samtidigt, från olika abonnemang. Inget märkvärdigt, men opinionsmätningar kan inte läggas ut på nätet på det sättet. Det finns en anledning till att mätningar sker slumpvis. TV-kanalerna har hystat in cash i ett från start omöjligt projekt. Därav kritiken.

Hälsar Marita

Reply
unclebobswe

Och du kan förstås bevisa denna konspirationsteori?
Skrattretande så dåligt underbyggda argument ni feminister kör med.
Menar du att ALLA dessa hundra Sd-röstare hade 5-6 abonnemang att tillgå? Intressant teori som du kanske skulle ta och underbygga med något konkret? NÅGOT kunde du väl roa läsarna med? Inte?

Eller kanske de lånade mobilen av någon förbipasserande, lättlurad feminist så att hon inte kunde rösta på FI? Hur många abonnemang har du själv? Själv har jag tyvärr bara ett. Jag röstade inte. Det var för sent och omröstningen var panikstoppad. Men ni ger oss en MASSA bra publicitet och det tackar jag för.
Så ni kan lugnt behålla foliehatten på. Den lär behövas.

Reply
unclebobswe

“På Ungsvensk diskuterar mest män på Kvinnoforumet….i tråden hur ”locka fler flickor” till SD”

Ja det är svårt att engagera tjejer under30 till SDU. men nu är det så med ungdomen av idag och då speciellt unga tjejer.

Men naturligtvis har ni 50/50 i genusfördelning i ert parti?

De killar/män som hoppar på feministköret gör det för att de tror det gynnar deras karriär.
Ett lysande exempel är “Kapten Klänning” som använde just denna strategi.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej igen unclebobswe

Nej, vi har inte 50/50, utan det är flest kvinnor (unga/äldre) i Fi. Även om det kommer fler och fler män med, kvarstår en majoritet kvinnor. Vår strävar efter jämlikhet påverkar förstås könsfördelningen: kvinnor har både mindre makt o mindre värde och ser att det inte förändras utan en medveten politik. Så jämställdhetsfokus = fler kvinnor och inget jämställdhetsfokus = färre kvinnor och Fi = fler kvinnor SD = flest män. När ni diskuterar om ex. ledare för ungdomsförbunden är snygga eller inte, kanske inte det känns så jätteseriöst för en tjej som är förbannad över att ständigt värdemätas utifrån hur hon ser ut. Eller, jag har kanske fel…

Närå, män i Fi är väl medvetna om ojämställdheten o vill göra något åt det. Att slippa tvingande könsroller är förbaksat skönt för män också. Att “Kapten Klänning” agerat jämställdhetsprofet och samtidigt våldtagit och köpt sex, har ingenting med “man + feminism= fel” att göra. En slutsats som det skriker errror om. Läser förresten just nu hans gästboksinlägg från hans nedsläckta hemsida.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.