Förgänglighetens tidsålder

“Vårdcentralen som försvann“. En hel verksamhet, ja hela byggnaden på Kyrkbytorget som bortblåst, när en göteborgare skulle besöka sin vårdcentral. Ett riktigt bra aprilskämt, tänkte jag. Men… hmmm… konstigt eftersom GP rapporterar redan 31 mars. Så jag letar efter skämtbevis, för eller emot. 

På Allemanshälsans hemsida, finns fortfarande Kyrkbytorget kvar 31 mars kl 23:45. Med information om telefonnummmer och tider. Och om Drop-In.  Då måste ju vårdcentralen finnas. Väl…?

Patient kunde man alltså ff bli på Kyrkbytorget. Så där ja, då var det bara dubbelkollen på VG:regionens webplats kvar:

Tre vårdcentraler läggs ned

Vårdcentralen Stenbocken i Ulricehamn, Allemanshälsans vårdcentral Kyrkbyn och Nya varvet, båda i Göteborg, kommer att läggas ned från och med 31 mars. Under första veckan i april kommer de personer som varit listade på nämnda vårdcentraler att få ett brev från Västra Götalandsregionen med erbjudande om val av ny vårdcentral. Om man inte själv gör ett aktivt val kommer man att listas på den vårdcentral som ligger närmast bostaden. I brevet kommer det även att finnas information om hur man väljer annan vårdcentral om man inte är nöjd med erbjudandet.

Vårdcentralen var alltså stängd, ja helt borta. I välfärdsvinsternas Sverige anno 2010 är det på riktigt och inget aprilskämt. Nog bra om Allemanshälsans AB:s avsätter en del av vårdbolagsvinsten till informations-och webutveckling.

Tillgänglighet har fått nya innebörder.  Alvedon nära godiset i matbutiken. Välfärdsvinster som skickas till avlägsna skatteparadis. Och en vårdcentral som försvann. Nära, långt borta eller inte alls och alltihop känns som ett rejält aprilskämt. Men det är det inte. Tyvärr.

Andra som bloggat om välfärdsvinster som försvann Moster Gerd  Nattis 2.0

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.