Den som spar, inte har

Samma Moderater & Co här som där. Nationellt har bärsärkargången gått hårt åt socialförsäkringarna, lokalt är det också de mest utsatta som ska betala de dåliga tiderna. I Stockholm är det bl.a. ungdomar, personer med funktionsnedsättning, hemlösa och prostituerade som drabbas.  SvD .  Finns det en konsekvensanalys: vad “sparandet” ger och vad det tar? Vem får behålla mest och vem får ge mest? Man behöver ju inte vara Einstein för att begripa hur den fördelningen ser ut.

Moderaterna tappar väljarstöd, nähä…. Och ska bli mer aktiva..Mycket kan man säga om regeringen Reinfeldt, men inaktiva ..nääää.  Och “tydliga”, fråga de sjuka och arbetslösa. De har med all tydlighet fått känna på regeringens svidande politik.  Ska det blir mer aktivitet och tydlighet, ojojoj, vad väntar då: ättestupan?

Moderaterna & Co har försökt muta medborgarna genom mandatperioden. Allra mest cash till redan välbärgade män. En ynka slant till de som tjänar minst. Och arbetslösa och sjuka har belagts med betalningsansvar för de som tjänar mycket. 

Att spara på utsatthet, blir alltid en dyrköpt historia. Att spara på trygghet, ja på välfärden lönar sig inte. 

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.