Budord för familjen

“Lämna familjen ifred. Ska det vara så svårt“. Budskapet från Kristdemokratiska Ungdomsförbundet 2010.  Budskapet kan översättas i budorden:

Du ska icke kräva ett jämställt föräldraskap

Du ska icke hava några andra föräldrar än en av varje sort: en man och en kvinna

Du ska icke vara ensamstående förälder

Du ska icke tro att familjer utan barn är familjer.

När KDU vill att familjen ska lämnas ifred, sätter de samtidigt upp familjenormer att förhålla sig till.  Alltså ska vi lämna familjen ifred , så att Kristdemokraterna kan bestämma vem som har rätt att ingå i  familjen och hur den ska leva. Ja KDU, då känns det svårt.

– Marita –

8 Comments

KDU Uppsala

Hej Fi. Har ni ens läst artikeln eller bloggar ni om era fördomar om kristdemokrater? Jag skulle gärna vilja att ni utvecklar resonemanget kring hur ni drar era slutsatser. Charlie skriver inget som ens antyder att vi skulle ha något emot jämställda föräldrar, att vi skulle ha några problem med olika typer av familjekonstellationer eller att barnlösa inte kan räknas som familjer. Att vilja låta familjerna själva bestämma vad som är bäst för dem istället för att komma med statliga pekpinnar om dittan och dattan måste väl ändå vara det bästa? Jag vet att vi har olika åsikter om familjepolitiken, men vi kan väl ändå hålla debatten på en seriös nivå. MVH Ian, KDU Uppsala

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej KDU Uppsala

Jadå, både läst den och mycket annat som C.W skrivit. Annars hade jag aldrig tagit upp hbt-fobin och kärnfamiljskramandet.

Jag saxar som hastigast stöd för budorden:
Både mamma och pappa behövs
Om insemination av lesbiska, om manliga och kvinnliga föredömen, om homoadoptioner
http://weimers.wordpress.com/2009/03/27/bade-mamma-och-pappa-behovs/

KDU vill fälla alliansen över könsneutralt äktenskap
Skick.se
http://www.skick.se/2008/10/kdu-vill-flla-alliansen-ver-knsneutralt.html

”Kristdemokratiska ungdomsförbundet har gått ut med ett pressmeddelande under morgonen, där man kräver att Kristdemokraternas starka vilja att förhindra könsneutrala äktenskap respekteras, annars:

“Om Fredrik Reinfeldt och folkpartiet inte inser detta så riskeras alliansens trovärdighet som det statsbärande regeringalternativet [sic]. Vi förutsätter därför att alla rykten om planer på att “köra över” kristdemokraterna i denna fråga inte stämmer. Det säger Charlie Weimers, förbundsordförande för KDU, i ett uttalande.”

Tyvärr är pressmeddelandet raderat från nätet (?)

Men har ni lagt om kursen i er syn på samkönade äktenskap, på homoadoptioner, på vårdnadsbidrag (som alla studier visar vara en jämställdhetsfälla av största mått), inseminationer för lesbiska, så berätta jättegärna det. Skulle bli överlycklig.

/Marita

Reply
Ian

Hej! Kul att ni vill debattera 🙂

Jag tror att ni har tjocka fördomsglasögon när ni läser Charlies inlägg. Vår huvudpoäng är inte att hbt-personer skulle vara sämre föräldrar än andra, för det är de troligen inte, utan att barn faktiskt blir till genom två föräldrar och faktiskt har rätt till sina föräldrar så långt det är möjligt. Vi vill inte misskreditera hbt-personer, vi vill hjälpa och stötta barnen!

Vad gäller “äktenskap” mellan två personer av samma kön så är det inte så att vi vill hindra hbt-personers rätt att ha en lagskyddad samlevnad, snarare så att vi vill respektera den historiska definitionen av äktenskapet som mellan en man och en kvinna vilken delas av både religiösa och ickereligiösa i Sverige. Vi föreslog en civilrättslig, könsneutral, samlevnadsbalk och ville låta de samfund som viger avgöra vad de vill se som äktenskap, vilket respekterar både den traditionella synen på äktenskapet och de som vill kunna ha en samlevnadsform som är densamma för både samkönade och särkönade par.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Ian
Nja, det är nog genusglasögonen som sitter på näsan:) Om KDU hade varit angelägna om barns rätt till båda föräldrar, hade den och andra artiklar handlat om krav på en individualiserad föräldraförsäkring.

Fi respekterar mänskliga rättigheter framför historien. Historiska traditioner har inget egenvärde och kan tvärtom vara vara synnerligen hämmande, som synen på en “riktig” man, en “riktig” kvinna, en “riktig” sexualitet. Vi bryter ständigt med historien och välkomnar framtiden genom olika reformer: kvinnors rösträtt, kvinnors rätt till utbildning och arbete, avskaffandet av dödstraff, avkriminalisera homosexualitet etc etc. Fi och KDU är faktiskt helt överens när det gäller en könsneutral samlevnadsbalk, där alla som vill ingå samlevnad kan göra det. Men inte för att slippa smutsa ned äktenskapsbegreppet med man/man, kvinna/kvinna.

/Marita

Reply
Livia L (FI)

Hahahaha… skrattade högt åt det här, den där KDU-affischen med tjejen med pekpinnen de hade såg så underbar ut när den postades på KDU:s högerfalangs konservativa blogg “Tradition och Fason”. 😉 Här på FI vågar vi prata öppet om saker.

Jag tycker allvarligt att KDU och SD/SDU borde söka ett närmare sammarbete, de har nog mycket gemensamt. Vem vet.. de kanske kan ha lite roligt tillsammans med de där pekpinnarna.

Och ett budord glömde du: “DU SKALL ICKE GÖRA ABORT, TY DET ÄR BÄTTRE OM BARNEN SVÄLTER IHJÄL EFTER FÖDSELN, SPECIELLT I U-LÄNDER.” Detta gäller för både kd och sd.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Livia
Samarbete: det tyckte SDU också, som såg att de båda såg samma saker och bjöd in KDu med stora varma famnen, med ingressen på Sourze: “Som företrädare för det enda förbund som aktivt motarbetar konspirationsteorin om en “könsmaktsordning” samt likhetsfeministernas agenda, så glädjer det mig såklart att KDU nu tycks ha tagit ett steg i rätt riktning.” http://www.sourze.se/SDU_utesluter_inte_samarbete_med_KDU_10701828.asp . Men KDU tackade förstås nej och SD- Erik svarade på sin blogg att KDU istället valt att samarbeta med “genusfantatiker” och “radikalfeminister”:

“Och återigen inser jag hur ensamma vi sverigedemokrater de facto står i striden för traditionella värden och normer och våra barns rätt att växa upp utan att få sin könsidentitet motarbetad på dagis och i förskolor. Men ensamma eller inte, vi växer så det knakar och efter höstens riksdagsval kommer vi ha styrkan att åstadkomma reell förändring. Att KDU inte vill vara med och skapa ett bättre samhälle är givetvis trist eftersom det ändå tycks finnas en liten undertryckt vilja innerst inne – men det är heller knappast någon skräll, för vem vågar förknippas med ”reaktionärer”? Frågan är hur Weimers styr skutan KDU ifall att KD, likt många opinionsmätningar pekat på den senaste tiden, inte kommer in i riksdagen? Helt stängd är min hand ännu inte…”

Innan dess har SD-Erik raddat olika bevis på alliansungdomsförbundens genusfantasim: •MUF:s ordförande Niklas Wykman: – ”Moderaterna måste tala mer om könsmaktsordningen och bli en rörelse mot underordning av kvinnor, homosexuella och muslimer.” …………………………………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!! att kämpa mot förtryck av kvinnor, av homosexuella och av muslimer skulle vara ett utslag av genusfanatism, av rdaikalfeminism. Trodde det kallades mänskliga rättigheter, allas lika värde. Och det gör det. Men inte i SD-världen där mänskliga rättigheter inte finns med på kartan, den nationella, internationella är ju ointressant.

Låter ju jättespännande med pekpinnegrejen, måste leta efter den – har du den Livia – skicka jättegärna!

/Marita

Reply
Livia L (FI)

Hahahaha… jag är inte förvånad över att höra det. Wow, att SDU-ordföranden lägger ut det som ett bevis på “genusfanatism” är ju ett ganska starkt bevis för vad man i de kretsarna tycker är normalt. Tror säkert att KDU kommer att säga ja till SDU efter nästa val om alliansen förlorar. Den sorterns höger brukar inte ha några problem med att alliera sig med xenofobiska och populistiska partier, det gör te.x. Berlusconi i Italien.

Bilden finns inte kvar på tradition&fason men kan återfinnas här: http://www.kdu.se/~/link.aspx?_id=C101DADA6EA84013B3AD61A64F065FC7&_z=z

Det såg otroligt kul ut på Tradition&Fason (http://traditionochfason.wordpress.com/), den konservativa högerfalangen inom KDU:s blogg där samtliga skribenter naturligtvis är män. Trode nästan först att jag hade kommit till en BDSM-sida. 😀 Jag har en teori om att många på högerkanten egentligen lider av undertrykt sexualitet. Man kan hitta “roliga” små citat på T&F som:

“Förr i tiden – inte mer förr än att alla läsare känner igen det! – ansågs blyghet fint, särskilt kvinnlig blyghet. Det var sött, det tydde på försiktighet och integritet, och det markerade omgivningens behov av att visa respekt och finkänslighet – två dygder som överhuvudtaget är mycket sunda för samhällslivet.”

“Ett annat talesätt är att ingenting kan kyla av en man bättre än en sval kvinna. Och visst leder det till ett mer hänsynsfullt beteende människor emellan om man inte bara går på råa, ohämmade känslouttryck mot varandra.”

Med en sån här kvinnosyn förstår man varför KDU är emot pekpinnar om allas lika värde, de vill ju vara fria att behandla kvinnor som “blyga, söta” små varelser och tvinga alla att passa in i normen.

Reply
Fior i Västra Götaland

Tack Livia – pekpinnen har jag helt missat!! Screenade bilden för att spara för evigheten och för kommande inlägg.
Ja, jisses, var inne en period på T&F (har glömt varför..:) …Stort tack för uppdateringen, sniff, sniff, det luktar formalin för konservering av den värld som flytt. Eller egentligen aldrig existerat mer än i en tankevärld hos dessa individer.
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.