Åldersgräns för kärleken

Maggie och Torsten är ett par sedan 65 år. Men det får inte leva tillsammans. Det har kommunen bestämt. Sotenäs kommun i Västra Götaland, ägnar sig nämligen åt tvångsseparation. GT

Söker omsorgsnämndens protokoll för att se vilka partier som vägrade paret ett liv tillsammans, dock utan resultat. Enligt en kommentar på SR Väst, ska bl.a. en KD:are röstat “nej” och 2 socialdemokrater reserverat sig mot beslutet. Hittar däremot ett protokoll där anhörighetsstödet diskuteras. Så om Torsten 89 år, nästan blind med 3 hjärtinfarkter och pacemaker istället vårdat sin fru, hade det varit grönt ljus för Sotenäs politiker, eller?  Men inte nu.

Ni som vet hur röstningen fördelades, kommentera jättegärna. Politik i praktiken är bästa valkompassen och ger en fingervisning hur Sotenäsväljarna kan rösta i kommunvalet 2010. Och Du som är Sotenäsbo, använd medborgarförslaget för att väcka frågan de folkvalda uppenbarligen inte är kapabla till: att värna rätten till kärlek. Kärlek utan åldersgräns.

– Marita –

3 Comments

Callisto

Vårdhygien über alles. Det ska vara ENKELT att förvara improduktiva individer. När du slutar bidra till statskassan så är du inte vatten värd och din rätt till livskvalitet drunknar i frågor om boendelösningar, personalens rätt att slippa damma ovan viss höjd, och antal papper en politiker behöver vända för din skull.

Reply
Fior i Västra Götaland

Suveränt skrivet och exakt!

Frågan visar verkligen praktisk politik. Ett kvitto på vad valsedeln i Sotenäs var värd.

Reply
Callisto

Jag blir nästan gråtfärdig av tanken på vad lite en människa är värd idag. Särskilt en som inte har ork och förmåga att tala för sig själv. Lätt att köra över och lätt att gömma i siffror. Även gamla och sjuka KÄNNER, när ska deras känslor och behov räknas? Ska det vara såhär vill jag ha en skottkärrefärd till ättestupan nä jag fyller 70. Alternativet känns inte värdigt.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.