Utanförskapet till Alperna

SEB:s mäklarfirma Enskilda slår på stort och bjuder på lyxresa till Alperna.  Aha,  är det de anställda som får åka? De bankanställda som består av 65 % kvinnor som tjänar 8-10 % mindre är männen och där facket hade  mage att vilja ha jämställda löner.  Men shit, just det… det bidde ju varsel för 500 istället. Iaf på SEB.

Då drar man alltså tillbaka varslet mot de 500 bankanställda, som nu får behålla sina jobb, eller?  Så snällt! Kanske kommer beskedet om att alla får behålla jobbet,  som en överraskning i Schweiz. Som en ursäkt för alla rekord i girigheter under sistonde. 

Såklart inte.  Det handlar förstås om Utanförskapets stackare som bor i dubbelrum för 4 600 kr natten. Det är 230 kunder som äntligen får ett tack, med  välbehövlig avkoppling i Gstaad.  Ja, inte bankkunder med 3:50 kvar på lönekontot förstås.  Inte heller de som blir arbetslösa och nu får svårt med huslånet. Eller de som får tigga hos  socialen och se pengarna vända på kontot och ut i flödet av räkningar.  

Kalaset som kostar sisådär dryga miljonen, är för de verkligt utsatta.  T.ex. de som är jätteledsna över att tvingas sparka personal och sedan behöva ta över de insparade lönerna. Vilket trauma! 

Nästa steg för SEB blir GFU: Globala Fonden för Utanförskapet. Där kan spararna placera för säkerställandet av fler och större bonusprogram för högavlönade. 

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.