Stöld kallas “bonus”

Alla Med Fantasilöner sitter just nu i krismöte. Krisen består antagligen i medierapporteringen: att man blivit avslöjad, med fingrarna i syltburken.

Stina Sandell, informationschef på AMF Pension, till DI

– Det är klart att det kan sticka i ögonen, det har jag förståelse för. Självklart för vi en intern dialog om detta, säger

“Sticka i ögonen”, är inte problemet för pensionärerna.  Problemet är att 350.000 pensionärer får sin pension sänkt med 100-500 kr/månad . Samtidigt som 80 ledande AMF-personer tagit ut 7,7 miljoner i bonus för 2008 . Mötet skall besluta om de ca 10 mille som är kvar, ja inte till pensionärerna såklart. Herregud….Till det stackars rika utanförskapet, som inte klarar jobbet utan extrema ersättningar.

Cheferna stjäl helt enkelt pensionärernas pengar.  Pengar som pensionärerna genom ett långt och hårt arbetsliv själva betalat in. Hade pensionären Inga stulit en pannkaka från sin fd arbetsplats, hade hon fått sparken. Cheferna stjäl för betydligt större värde. Av Inga och alla andra. Deras straff: ännu mer pengar.

Det får vara slut med bolag, offentliga och privata, som agerar Pavlos hundar. En offentlig reaktion leder till ånger. Ingen reaktion, fortsatt girighet . 

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.