Masa dig upp ur soffan, Göran!

Kiknar av skratt.  Kunde vara politisk satir a´la Schmolitiken. Men nej, det är på riktigt. Verkligt, som i “verklighetens folk, You know.  Det roliga tar slut och kvar finns bara en bitter eftersmak.

Det är Göran Hägglund – förstås – som nu  ska freda allmänheten från politiska dumheter DN Okeeeeej….. Nu fattar jag kanske trögt, men det är ju just dumheter som så många människor fått känna av under Alliansens tid. På KD:s hemsida finns det svar på frågor om verklighetens folk. Saxar och lämnar kommentarer:

KD: Verklighetens folk är människor som lever sina liv som folk gör mest. Du och jag. Det är alla vi som gjort livsval som vänstern tycker är fel.
Som tycker det är okej med familj, att arbeta, ta semester, ha fredagsmys och titta på “Så ska det låta” på TV. Som inte vill att politiker lägger sig i våra liv och vår vardag för mycket och som inte ser varje val i livet som ett resultat av förtryckande strukturer.

Marita: I september 2009 hade arbetslösheten ökat med 103 000 (sedan september 2008)  SvD

Inkomstklyftorna mellan de som har ett arbete och de som står utanför arbetsmarknaden, de sjuka och arbetslösa, har ökat markant AB

Hatbrotten med homofobiskt motiv ökade med 45 % under 2008 RFSL Ungdom Och i vår region, Borås, kastades i helgen en rökbomb mot RFSL:s lokaler BT

Under 2008 anmäldes 28 315 brott av misshandel mot kvinna 15 år och uppåt. Det är en ökning med fem procent från föregående år. Kännetecknande för relationsvåld:

• Våldet äger för det mesta rum inomhus, oftast i offrets bostad.

• En berusad gärningsperson förekommer i hälften av våldshändelserna.

• Nästan tre fjärdedelar av händelserna av misshandel ledde till synliga märken och en femtedel till skador som krävde sjukvård.

• I drygt två tredjedelar av händelserna var förövaren en tidigare partner

• Två av fem av de utsatta har hemmavarande barn. BRÅ 

Våld som inte sällan händer på en fredag. “Mys”?? Skulle inte tro det.

Alla inblandade individer ovan skriker efter hjälp.  Olika utgångspunkter, olika behov, olika förutsättningar, men behöver politiska beslut. Politisk beslutsamhet. Vill att politiker ska lägga sig i. Vill kunna försörja sig, vill kunna leva fredat.

Dags att släppa chipsskålen – masa dig upp från soffan och agera Göran!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

– Marita –

Svaren på frågor om Verklighetens folk, är en källa till inspiration…….. Återkommer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.