Inte förstå att inte förstå

Äntligen, äntligen. Äntligen någon slags rättvisa.  Förintelseoffret fick rätt. Kvinnan vars skadestånd av tyska staten för sitt arbete i ghettot gjorde att hon nekades full pension, vilket vi skrivit om tidigare:  Skämmes Sverige!.  Nu ger regeringsrätten henne rätt:

Avgörande för domen i högsta instans var det yttrande som den tyska motsvarigheten till Försäkringskassan lämnat i frågan där myndigheten klargör syftet med ersättningen till dem som utsatts för nationalsocialistiska oförrätter. GP

Försäkringskassan begrep inte. Inte heller vare sig läns- eller kammarrätten. Efter 3 år och en förklaring från tyska försäkringskassan, förstår till sist högsta instans. 

Jag förstår inte hur man inte kan förstå.

– Marita –

3 Comments

Lisa Isaksson

Vi är nog många som står totalt frågande till hur de inte kan förstå. Vad finns det att inte förstå? Att skadestånd på något magiskt sätt i tanken blir pension för frilligt utfört arbete? Nej, det jag inte kan förstå är hur en kvinna som drabbades så svårt av sina umbäranden i arbets- och dödslägren att hon sedan inte har kunnat arbeta ska behöva vänta i decennier på någon slags ersättning från förövarna och sedan behöva processa för att få behålla pengarna eftersom FK bråkar med henne.

~L

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Lisa
Javisst, det är vansinne hela vägen. De svenska institutioner fortsätter ju kränkningarna. Istället för ett erkännande, utdelar man fortsatt bestraffning.
Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.