Insideraffärer

Minst poppis är Christina Husmark Pehrsson, medan Fredrik Reinfeldt och Anders Borgs betyg höjs till 3,5.  Besynnerligt, eftersom Fredrik, Anders & Christina inte alls kan delas upp i “bättre” resp. “sämre”, utan är som ler och långhalm.  Som tillsammans planerat slaget mot sjuka och arbetslösa. Mer ska ha mer. Och mindre, så lite som möjligt. En agenda som sattes innan valet 2006 och 2007 beskrevs strategin:

Statsministern preciserade inga besparingar, men han framhöll sjukförsäkringen och a-kassan som mest lämpligt sparobjekt. Och redan i den uppgörelse de borgerliga gjorde i Bankeryd före valet pekades sjukförsäkringen ut som finansieringskälla för det här steget i skattereformen.

“Såväl en ytterligare karensdag som lägre ersättningsnivåer i sjukförsäkringen” kan bli aktuella skrev partierna i Bankeryd. SvD

Det finns alltså inte en (1) ond fe i Alliansregeringen. Mörkret består av 4 partier med representanter. Politiker som klurat ut att sjuka, där vanligaste ansiktet på en utförsäkrad är en kvinna 40- 50 år,  minsann kan tranformeras till finansieringsskällor. Utförsäkrade som ger av sin redan låga ersättning till de som har, som till politikernas redan höga lönekonton.

Insideraffär har fått en ny innebörd.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.