Djungelns politik

Vi moderater tror på en stärkt arbetslinje. Fler i arbete gör även att inkomsterna i vårt pensionssystem ökar. Detta skapar förutsättningar för högre pensioner än om utanförskapet tillåts växa; som det gjorde under de socialdemokratiska åren. SvD

Så talar företrädare (Christina Husmark Pehrsson och Mats G Nilsson) för en regering som satt utanförskapet på kartan, såväl bildligen som bokstavligen. Som förefaller besatta av att manifestera utsatthet genom att krossa, att sänka. Ta fast de sjuka, de arbetslösa, låt de inte slippa undan! Här ska straffas med ersättningsras och snåriga regler. Ju krångligare desto bättre.

Fortsätter politiken i samma anda är jag inte minsta förvånad om medellivslängden sjunker. Isf blir det ju mer i pension (färre) till de som överlever oss andra (fler). Var det så de menade? Egentligen. Och vadå jobb, inte farao har Alliansen plockat jobb ur några guldbyxor. Inte S heller för den delen.

Olle Svenning undrar varifrån Fredrik Reinfeldt hämtat sin inspiration. Till hetsjakten på utsatta:

I den gamla italienska kampsången Avanti Popolo, olyckligtvis mer långlivad än hela det landets vänster, lyder en ­mening: Den som inte arbetar ska inte få äta.

I Bibeln återkommer en liknande formulering.

Kan det vara därifrån Fredrik Reinfeldt hämtar ideologisk inspiration? AB

Jaha…och jag som trodde Marian Radetszki var Moderaternas guru. Han med lejonen: “Hungriga lejon jagar bäst”.  En djungelns politik.

Intervjuklipp från SSU med bl.a. Marian Radetszki:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xQsTpOENxAI&hl=sv_SE&fs=1&rel=0&color1=0x402061&color2=0x9461ca]

Bisarrt då. Verklighet idag.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.