Sluta mata trollen

Media rapporterar om SDU:s demonstration i Göteborg.  Om äggattacker och burop.  GP tycker att tystnad är bättre än burop och ägg och att SDU har rätt att demonstrera i fred. Undrar varför media tror att tystnad innebär att man inte heller granskar.

Varför berättar inte media (SR undantaget) att temat för demonstrationen var “svenskfientligheten” . En fientlighet som enligt SDU, sker bl.a. genom en “etnisk diskriminering av svenskar på arbetsmarknaden”. Jodå, ni läste rätt: det är sk svenskar som diskrimineras.  Och nej, det är inte tvärtomleken, utan simpla SDU-lögner.  Jag vill att media granskar budskapen och sätter politiken under lupp.

Kastade ägg, tomater och burop ger SDU den offerroll de så väl behöver. Och som de självklart räknar med. Det ingår och ingick i agendan, hela vägen till riksdagen. Ingen vill se oss eller Alla hatar oss, snyft.  Stackars, stackars SD som lever på myten om de missförstådda.

Sluta mata trollen. De blir bara fler och större med ägg och fejkat ointresse.  Låt dem tala fritt, så vi äntligen hör vad de säger.  Ta reda på vad de gör och vad de tycker. Ju fler vi är som vet, desto mindre och färre blir trollen.

/Marita

Edit: I en annan GP-artikel,  ställdes frågorna jag efterlyste: Polisen mobiliserar

14 Comments

Per

Om vi inför regler som innebär att personer som har bott i Sverige i minst 10 år får längre arbetsgivaravgifter och subvensionerade löner, hade du inte kallat det för “diskriminering av invandrare” då?

Givetvis är det omvända förhållandet diskriminering av svenskar.

Reply
Fi i Västra Götaland

Per och Bertil
De sk instegsjobben finns just pga av diskrimineringen av invandrare på den svenska arbetsmarknaden. Alla fakta visar att kompetensen hos invandrare negligeras pga av deras namn, pga av ursprung.

Alliansen införde 2007 sänkt arbetsgivaravgift för att anställa ungdomar. Enligt Alliansen arbetsmarknadspolitik för att få in utsatta grupper på arbetsmarknaden. En diskriminerande åtgärd mot äldre: text på ett plakat i demonstrationen, eller?

/Marita

Reply
Rolf

Och inte är motdemonstranterna från “Rättvisepartiet” http://www.socialisterna.org/ och någon arabisk förening med en massa småkillar med NY kepsar som stökar så mycket bättre , eller hur…
Vore det inte bra om alla fick framföra sina åsikter i god demokratisk ordning som fått demonstrationstillstånd, oavsett vilken åsikt de har. Marxisterna som drog ihop de flesta motdemonstranterna är inte så mycket för demokrati överhuvud taget då de med våld och bråk vill stoppa folk från att framföra sin åsikt om de inte gillar den, Detta leder samhället in på helt fel väg där anarki, bråk , hot, utpekanden i pressen och terror styr vem som ens vågar utrycka sin åsikt. De som får terroriserar värst ostraffat får då makt att styra åsikterna. Nästa gång är det kanske Folkpartiets möten som antastas, är det också ok?

Reply
Bertil

Simpla SDU-lögner? Vi har en arbetsmarknad där arbetsgivare straffas av staten om man ej anställer en person med invandrarbakgrund istället för en svensk. Detta genom den såkallade “diskrimineringslagen”. Detta är en direkt implementering av vad Georgo Orwell i sin bok 1984 kallade dubblethink. Man ger något en helt motsatt betydelse av dess innebörd. En lag som bygger på diskriminering kallar vi för antidiskriminering. Helt absurt.
Vänstern demonstrerar för etnisk rensning av det svenska folket. Samtidigt är man väldigt mån om att palestinska, kursiska, syriska med flera folk skall frodas och ha ett hemland. Detta kallar man sedan “antirasism”. Kan det bli mer galet?

Reply
Allra Underdånigast

Förstår jag er rätt Fi, det ni vänder emot rörande ägg- och smällarkastningen mot SDU:arna är inte att man använder våld och trakasserier utan att det kan gynna SD? Våldet i sig är alltså OK så länge det inte påverkar opinionssiffrorna gynnsamt för dem ni ogillar?

Reply
Daniel

Inte för att jag stöder FI, men det här var väldigt bra skrivet, precis vad jag tänkte på när jag läste artikeln om detta i DN; vad var demonstrationen om? vad är budskapet, vad är politiken, vilka är trollen?

Tack för detta!

Reply
Fi i Västra Götaland

Daniel,
Tack själv! Även om vi stödjer olika partier/org, är vi trots allt i majoritet och borde kunna tala kraftfullt med 1 gemensam röst.
/Marita

Reply
Jimmy

Det är lite roligt att ni stödjer dom som vill ha ett segregerat samhälle där kvinnor ska hållas avskilda för männen men vill kasta skit på dessa som är mot det.

Och rörande diskriminering av Svenskar ska du bara veta att senast jag var på arbetsförmedlingen i ett ärende (jag är nämligen godman åt en svensk kille). Så fick vi reda på att det fanns inga som helst pengar för åtgärder till Svenskar dom hade bara pengar till nystarts jobb för invandrare alla andra former av bidrag hade dragits in.

Nu hade vi tur att min skyddsling har ett handikapp som gör honom berättigad till stöd från socialens program men jag kan inte annat än att bäva för arbetslösa ungdomar som aldrig haft ett jobb som får reda på att nej vi har inga pengar åt er det är viktigare med nystartsjobb för invandrare.

Men nej det förekommer ingen diskriminering av svenskar och tror du mig inte gå inte och fråga på arbetsförmedlingen jag var visserligen där i slutet på föra året så läget kan vara annorlunda men du kan säkert fråga handläggaren om hur det är nu och om hur det var förut.

Så gärna ta reda på lite fakta innan du antar något och ja vet jag trodde inte mina öron när dom sa det till mig heller. Men dom sa bara regeringsbeslut inget vi kan göra.

Reply
Fi i Västra Götaland

Jimmy,
Vi stödjer aldrig ojämställdhet, oavsett varthän den dyker upp.

Det är just fakta jag utgår ifrån. Det sker en kontinuerlig diskriminering pga etnicitet på den svenska arbetsmarknaden. Undersökningar som du också kan hitta genom en enkel googling.
/Marita

Reply
Berra

Man kan sammanfatta det väldigt kort. SDU anordnar en demonstration mot rasism mot svenskar, den rasism som ligger bakom att begreppet svennehoror numera är utbredd vardagsmat på många skolor. Detta möts med våld och hot från extremvänstern. Säger det inte allt?

Reply
Fi i Västra Götaland

Berra,
Kanske en överraskning, men att tjejer kallas “horor” är sannerligen inget nytt fenomen. Så enkelt att skylla det på invandrare, desto svårare att se att det är tvättäkta (iofs ingen som är) svennar som stått för kränkningarna i generationer.
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.