I SD-världen är “rasismen” ett minne blott

Det är inte alltid lätt med begreppsdefintioner. Helt klart har Jimmie Åkesson grava problem med “rasism”. Han kan inte säga om de inspelade uttalanden från de egna medlemmarna är rasistiska: ” Jag vill inte säga det för jag är inte säker på det, men någon form av väldigt stark fientlighet mot någon form av invandrare.”

ο Muslimer inte äter fläsk för att de har sex med grisarna, afrikaner och afghaner har fler parasiter i kroppen än hundar och att muslimska kvinnor bär burka för att dölja hur de slagits av sina makar. Expressen

ο Titta på de här somalierna. De har redan tio barn. Och alla de här ungarna ska ha tio tolv ungar de också. Fy fan, alltså. DN: 

ο En person på ett internt möte med kommunpolitiska gruppen förfasas över att hans son ville ta hem en somalisk kompis: om han hade gjort det hade han fått byta ut hela golvet. Banjo

 

Är det antirasism a´la SD : ordet “rasism” finns helt enkelt inte.  Måhända första SD-motionen till riksdagens kammare: Språkvårdsnämden får i uppdrag att stryka samtliga begrepp innehållande “rasism”.

– Marita –

No Comments

vmm

Jag satt ett tag och funderade på vem sjutton “Jimmy Håkansson” är men du menar nog Jimmie Åkesson. I alla fall om det är partiledaren för Sverigedemokraterna du menar.

Jag såg honom i SVTs morgonsoffa i morse och hörde honom sedan i SRs morgonprogram och jag måste säga att jag tycker han verkar sköta den här affären på ett väldigt bra sätt.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hahaha, stort tack för rättningen, ändrar genast.

Är övertygad om att han fixar detta galant. Tyvärr.

/Marita

Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *