Väskfjomperi

Nu är Mona och hennes person på tapeten igen.  Det handlar denna gång om hennes väska. En väska för 6000 spänn.  Lider vi av en väskneuros som poppar upp med jämna mellanrum? Som råkar passa som handen i handsken i drevet mot Mona.

Då ska vi se vilka fler som poserar på bilden och vad de kan tänkas ga….hmmm….Fredriks kostym, är den köpt på Myrorna? Jan Björklunds mobil, en Nokia 3310? Nä, skulle inte tro det.Vilka bilar ägs och vad är värdet på villan?

Men nu är nyheten Mona. Som vanligt Mona. Mona, det stora partiets första kvinnliga ordförande som sätts under lupp. Som med buller och bång ska igenom nålsögat, medan de stora kamelerna tyst passerar förbi. Företrädaren Göran sitter i sin mångmiljonkåk, men vad är väl det när en väska, en rosa väska från Louis Vuitton kan skapa rubriker.

Tycker jag att det är OK att ett vårdbiträde tjänar hälften av vad väskan kostar. Självklart inte! Men varför i hela fridens namn är det alltid, alltid kvinnors konsumtion som ifrågasätts.  När Annika Falkengren tjänar miljoner, är det hennes ansikte på löpsedeln: “Så mycket tjänar kvinnorna!” Samtidigt finns det så många fler män som tjänar så mycket mer.  Utan bild, utan löpsedel.

Hade Mona lagt prylarna i en plastkasse från Coop, hade det förstås också fel. Eller en väska från HM. Kunde varit fel färg, för billig, för stor, för liten. Alltför inne, alltför ute. Alltså bara fel. Fel. Fel.

Fel är det att kvinnor alltför sällan behandlas som människor.

– Marita –

3 Comments

Callisto

Det är djupt beklagligt att det verkligen alltid är så att kvinnan ska skjutas i sank så fort tillfälle ges. Jag ser fram emot en granskning av prisnivån i Fredriks kostymshop, och en analys av vad herrarnas bilar kostar. Om journalisterna inte vill skriva under på att “jag är en del i ett sexistiskt drev” så bör dessa artiklar snabbt följas av granskningar av pojkarnas prylar. Eller är det så att kvinnor shoppar och män investerar?

Reply
Robert Halvarsson

Mycket trist detta. Jag tror personligen inte att mer fokus bör landa på männens shoppning, lika lite som kvinnornas – det tar fokus bort från politiken. Snarare bör man; tror jag, lägga ner väskfokus och snacka värden och politiskt innehåll. Visserligen finns en konsumtionskritisk värde att diskutera, men när mediakritiken enbart drabbar ett fåtal kvinnor är det på tok fel!

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.