Tvåårsfällan

Så ledsen och arg över hur en kvinna, en av många,  importeras, utstår upprepad misshandel och hela tiden är hon livrädd för att kastas ut från Sverige. Hot från mannen. Hot från samhället. Seminarier om tvåårsfällan och Fru-import behövs tyvärr. Arrangeras av ROKS i Stockholm, Luleå och Malmö. Och i Göteborg:

Tvåårsfällan – seminarium om “fru-import” och tvåårsregeln i utlänningslagen
Antalet kvinnor som kommer till Sverige på anknytning till en svensk medborgare och utsätts för våld ökar. Ett flertal medier har den senaste tiden rapporterat om kvinnojourernas erfarenheter av att möta våldsutsatta kvinnor som har tillfälliga uppehållstillstånd enligt den så kallade tvåårsregeln i utlänningslagen. Dessa kvinnor hamnar i en svår situation då de ofta har små chanser att få permanent uppehållstillstånd om relationen upphör inom två år.
Enligt Roks rapport ”Täckmantel: äktenskap –kvinnojourernas erfarenhet av fru-import” sökte under 2008 hela 515 kvinnor som blivit utsatta för så kallad fru-import hjälp hos en kvinnojour. Det är dags att dessa kvinnors mänskliga rättigheter förs upp på den politiska agendan!

Tid: 7 maj 9.00 -12.00 (kaffe och registrering från 8.30)
Plats: Folkets hus, Göteborg, Olof Palmes Plats 3
Arrangör: Sveriges Kvinnolobby

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.