Svenska värden, bäst i världen…..

Invandrare skall lära sig svenska värden , tycker Alliansen och blinkar åt SD:s väljare. Visst är det bra att lära ut ex. jämställdhet, skulle vara obligatoriskt. Men inte för en specifik grupp: invandrare. Istället skulle alla, individer och organisationer och inte minst våra politiker behöva ett par rejäla doser mänskliga rättigheter. Men nu är det alltså nyanlända invandrare som ska fostras i vår svenska teori. För praktiken, ja den är minst sagt pinsam.

Men OK, vi testar ett utkast till information för nyanlända. Utgångspunkten måste förstås vara det svenska språket,  förklaringar av en del knepiga ord. Som “kvinnojour”.  Att det finns svenska kvinnor som måste söka skydd mot svenska män. En del hinner tyvärr inte, utan mördas.

“Löneskillnader” , att svenska kvinnor har lägre lön än svenska män,  de får lön efter kön.

“Föräldraförsäkring” som i praktiken innebär “mammaförsäkring” eftersom det är mammorna som tar hand om barnen och papporna arbetar.

“Glastak”, taket som hindrar kvinnor att trots högre utbildning, nå högre positioner i arbetslivet.  Ett skydd som också gör att svenska män, män, män kan fortsätta ta plats i börsnoterade styrelser.

Hatbrott” betyder ett brott mot personer utifrån etniska bakgrund, religion, sexuella läggning eller könsöverskridande identitet. I blågula ofarliga Sverige sker hot, misshandel och mord och anledningen är att någon avviker från en riktig-hetero-svensk-typ.

Och jag antar att det kan vara värdefullt med svenska nyheter. Som att den svenska institutionen Försäkringskassan dömdes för könsdiskriminering, vilket var sååå allvarligt så.  Det har pågått år efter år, olika regeringar har kommit och gått, alla har vetat och alla har blundat.  Men plötsligt blev det allvarligt. Domar faller nämligen så hårt i Sverige att beslutsfattare väcks ur sin vila.

Måste nog också berätta att personer som heter Abbas eller Hirani, inte blir kallade till jobbintervju, än mindre får arbete utifrån sin kompetens. De stoppas för att de inte är “riktiga svenskar”. Bäst att förklara det, så inga invandrare får för sig att de är nå´t. Inte inbillar sig att de har någon chans.

Vi har en ständigt pågående könsdiskriminering i Sverige. Och vi ska lära ut våra värden.Vi har en ständigt pågående etnisk diskriminering. Och vi ska lära ut våra värden. 

Nä, först och främst är det vi själva som måste lära oss: “sopa rent framför egen dörr” och “kasta inte sten i glashus”. 

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.