Livegenskap anno 2009

Bloggaren som riskerar indragen ersättning, kräver besked från IF Metall. Ajabaja, säger a-kassan och riksdagspartierna håller tyst i samförstånd. Hur mycket kostar Jenz Kjellbergs ärende i tid och därmed pengar? En kostnad som i slutänden Metalls medlemmar får stå för.

Fotbollsspelaren Emma Westholm tvingades säga upp sitt kontrakt med klubben för att få a-kassa. Att hon spelade på kvällstid spelade ingen roll.  Om Emma placeras i Jobb- och Utvecklingsgarantin kan hon få lyssna på föreläsningar om hur viktig motionen är för alla slappa arbetslösa.  Just det som Emma gör, men inte får göra.

Vilka fler förbud finns för arbetslösa? Allt för långa toabesök? Tänka på annat än jobben som inte finns – är det OK, eller blir det indragen ersättning? För deltidarbetslösa råder arbetsförbud iom 75-dagarsregeln. Barrockt, men alldeles sant.

Arbetslöshetssektorn  premierar passivitet och oengagemang. Samtidigt snackas det vitt och brett om kontaktnät, om att vara social och delta i samhällslivet.  Men uppenbarligen endast i AF:s regi. Kluven tunga är bara förnamnet till vad det egentligen handlar om: livegenskap.

– Marita –

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No Comments

goran

Det finns inga förbud för arbetslösa som inte också gäller för andra. Däremot finns det saker man inte får göra och samtidigt få betalt av skattebetalarna.

Det är inte heller metalls medlemmar som får stå för ärendekostnaderna. A-kassans kostnader betalas till c:a en femtedel av medlemsavgifter och resterande del av skattebetalarna. A-kassan är således i huvudsak ett slags socialbidrag och till en liten del en försäkring.

Ett slappt språkbruk skapar mer oreda än klarhet.

Reply
Fior i Västra Götaland

A-kassans kostnader betalas till c:a en femtedel av medlemsavgifter och resterande del av skattebetalarna.
Det är medlemmarna som betalar för detta och andra ärenden. Vilket Du alltså själv skriver.
/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.