I de finaste rummen

Petra Hjortensjö skriver en väldigt bra debattartikel om ett väldigt trist ämne. Sextrakasserier. Om hur skådespelarelitens män anser att kvinnokroppen är just deras.  Och omgivningen blundar. Gäller absolut inte alla män i teater/film, vilket också Petra betonar. 

Vad är det som är så jobbigt så att ingen ser?  Att det får fortsätta år ut och år in? Kanske är det synen på hur en tafsande man är som förblindar. Vem han är. Utseende. Beteende. “För inte kan väl en filmstjärna sextrakassera.. näää..inte behöver en framgångsrik man det…. En riktig karl, en kvinnokarl. Han får väl va´han vill ha ändå? Äsch, det är väl någon liten statistsnärta som överdriver.  Hon fick väl inget, antagligen och vill bara ha uppmärksamhet.” Ungefär som att inga snygga, välklädda och framgångsrika män våldtar.  Ack nej, en riktig våldtäktsman sitter svettig i sin nätbrynja framför en b-porrfilm och häver bärs. Billigaste ölen på bolaget. Ensam, för han är en enstöring, så måste det vara.

Så är det inte. Så är det verkligen inte.

När andra politiker snackar integritet är det i Fi inget självklart. …..Vadå…?? Jo, för oss är det inte alls givet att det handlar om integritet på nätet. Tvärtom är frågan om den kroppsliga integriteten mycket, mycket viktig.

När var frågan kroppslig integritet så viktig, att den platsade på något (annat)  partis valmanifest senast……? Suck…..

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.