Go, go Gudrun – oj vad Du är bra!

Gudrun Schyman var ju kanonbra i Let´s Dance!! Hör (klicka på bilden) intervjun med Gudrun om varför feminister dansar bättre, om kampanjen feminister har bättre sex, om dans och sex:

Jag röstade på Gudrun, Veronica röstade åsså Fredrik Federley – Du också?

Domaren Tony Irving Newsmillade och varnade för att Gudrun “politiska” dans skulle straffa sig……? Men ikväll var det andra tongångar:

Om att varken Gudrun Schyman eller danspartnern Björn Törnblom förde säger Tony Irving:
– I tävlingsdans är det koreografi. Det handlar om kommunikation. Det är jämställt. GT

Och rankningen är solklar. Som GP:s listning över de hetaste kändisarna:

1. Gudrun Schyman. Ingen tidning vill missa att intervjua politikern, som bjussar på minnesvärda citat redan innan programstart:

– Jag vill visa att jag inte är någon bitterfitta som kniper ihop med benen, har hår under armarna och inte fått mig ett skjut på länge, säger Gudrun till Expressen. GP

– Marita –

3 Comments

FumikoFem

Såg inte på det, men efter vad jag nu har läst då verkar det vara mer positivt.
Jag var först rädd att det skulle bli helt enligt dom vanliga könskonservativa linjerna när det gäller dans. Sen var uttalandet från Tony Irving väldigt typiskt, tröttsamt när folk börjar prata om “traditioner” och skapar undanflykter för att påtvinga individer deras könskonservatism.

Så det var positivt att läsa att Gudrun Schyman och danspartnern hade en mera jämställd dans 🙂

Vill bara tillägga att jag fick en negativ vibb från uttalandet i GP, jag tänker inte att det är menat som något negativt utan som något som handlar om att kritisera antifeministers fördomar om oss. Men det är lätt att tolka det så i och med att det kan indirekt hjälpa den negativa attityd som redan finns till exempelvis dom som inte rakar sig under armarna, eller som blir kallade “pryd” osv.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Fumikofem
Om uttalandet i GP: Ja, det är knepigt. Det är som feminist, väldigt lätt att hamna/försätta sig i i ngn slags försvarsposition: vi är normala (läs: vi är som ni vill att riktiga kvinnor ska va´). Sedan kan jag tänka mig att ett sådant uttalande (ett par ord av ett par hundra) är mums för en artikel.

Btw: har läst en del av Dina inlägg på feminetik och Din blogg- skitbra! Och tänkte på just Dig idag (fastän jag ju inte känner Dig:)) när jag lyssnade på reprisen av Syjuntan och manligheten på P1: http://www.sr.se/webbradio/?type=broadcast&Id=2135684&BroadcastDate=&IsBlock=0 Där stickning och virkning var så otroligt genuskodat. Ex en intervju med Johan Lönnroth vars virkning väckte ilska (o en del beundran). Väldigt intressant, men otroligt tröttsamt att gränserna är så himla skarpa för vad som är ok för en man. Tänkte, hoppas att Fumikofem lyssnar på detta:)
/Marita

Reply
FumikoFem

Hej igen Marita!
Jo så kan det vara förstås, att det blir som ett sätt att försäkra andra att den som säger det är “normal”.

Och oj, tack! Blir glad! Läser din blogg också 🙂
Okej, Jo har diskuterat det där med olika könsnorms relaterade sysslor och hur könsnormativa dom anses vara för dom flesta, och hur sedan folk blir dömda när dom går utanför just förväntningen utefter könet på individen. I det finns också föraktet mot det som ses som feminint, och att det blir så att när flera män börjar syssla med något som kopplas ihop med det som ses som kvinnligt då brukar dom göra om det, typ. Så att det alltså fortsätter att passa in på just det manliga, alltså att istället för att bara göra det så görs det om så att det fortfarande förhåller sig inom sådant som machoidealet.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.