Gäss plockas levande

Tusentals gäss på en gård i Ungern plockas levande på sina dun och fjädrar och inte nog med det, denna procedur upprepas 4 gånger innan gåsen slaktas. Det här strider mot Europarådets regler men det finns ingen som helst kontroll i de länder detta förekommer. Enligt TV-programmet Kalla Fakta är det dun som bl a. Åhléns, Sova och Jysk använder i sina kuddar och täcken som vi förväntas köpa. SvD skriver följande “De svenska kedjornas företrädare säger att de är ovetande om dunets tvivelaktiga ursprung. I programmet avslöjas att en stor grossist i Tyskland känner till att dunet kommer från levande fåglar – men döljer det. Hos de svenska kedjorna väcker avslöjandet reaktioner och löften om förbättrad kontroll”. 

Hade det inte varit bättre att ha denna kontroll redan från början? Kanske fler företag i Sverige kan se över sina produkter redan nu och genomföra kontroll över var material och annat som de köper in, kommer ifrån. Samt att EU måste införa hårdare krav och regler på kontroll för djurhantering i alla länder i EU. Tycker att det även kan vara krav på det när nya länder vill ansluta. Hur många fler djur lever inte under sådana här liknande förhållanden bara för att vi ska få ut så mycket som möjligt för att kunna tjäna så mycket pengar som möjligt.

Stintan

No Comments

Mikaela Mars

Ja, det dyker ju upp sådana här skandaler som rör djur och natur titt som tätt, och det känns lika djävligt varje gång. Det är som om ingen bransch eller industri har klarat av en produktion utan exploatering, fula knep, olagligheter eller omoraliska metoder. Förhoppningsvis leder avslöjandena till något, en kravmärkning eller liknande, så att vi konsumenter har möjligheten att välja och agera.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.