Feminister tycker om livet

Är man feminist tycker man om livet, vill ha frigörelse och vara fri från gamla unkna fördomar. SvD

säger Gudrun Schyman inför Let´s Dance, där hon dansar in till våren GP  Och leker nog med könssterotyperna…:)

Och det stämmer precis: det är inte “bara” viktigt att vara feminist.  Det handlar om härlig frihet också. Om lycka.  Helt enkelt att det ska va´ gôtt å leva.  För alla.

Alla  är också välkomna imorgon torsdag 3/12, till Sensus där praktisk politik diskuteras med Stina Sundberg och Gudrun Schyman. Hur funkar det i politiken: praktik och retorik.  Tiden är 17-19 och platsen är Sensus, Södra Hamngatan 29, Göteborg.

– Marita –

No Comments

Fior i Västra Götaland

Hej Malinka

Tack för tips, hade inte en susning!

Nä, verkligen inte. “Hela etablissemangets bloggar” hade varit mer korrekt än “alla bloggar”
/Marita

Reply
FumikoFem

Har aldrig sett denna dans serie faktiskt, har inte ens tv, så jag vet inte hur det går till men är det på det vanliga könsnormativa sättet? Alltså kopplat till kön med vem som följer och vem som för?
Om det är så, så är det ledsamt tycker jag för det ska ju handla om att folk faktiskt ses som individer istället för efter kön först och främst. Dans, som så mycket annat, är ett exempel på detta med könsnormer, det blir typ: alla ska kunna få ha det kul – så länge som en anpassar sig efter könsnormer.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej FumikoFem

Håller med, kul bara det inte är gränsöverskridande.

Uppfattar som uttalandet som en syrlig hänvisning till könet som som för. Och till det kön som blir (för)fört. Kan ha fel. Vi får se under våren.

Hälsar Marita

Reply
vmm

Jag som gillar SD kan inte låta bli att fundera lite på hur TV4 agerar. Jimmie Åkesson (SD) var inbjuden att medverka i TV4s Parlamentet (inbjuden av produktionsbolaget). När TV4s ledning fick reda på det “gick dom i taket” och sa tvärnej till att Åkesson skulle få vara med i ett underhållningsprogram som sänds i TV4. Några veckor senare tillkännages att Schyman ska vara med i TV4 Let’s dance. Olika falla ödets lotter.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.