Ingenting förvånar längre

Allt går att sälja med eller utan reklam, kom och köp konserverad gröt. Apoteken borta med vinden och nu ska statliga Vattenfalls elnät bjudas ut till högstbjudande. Åtminstone om de interna dokument som Tv 4 hänvisar till, stämmer. Försäljningen skulle ske för att köpa kärnkraft. Inte sol, vind och vatten, utan kärnkraft.

Kent Persson (v) är kritisk:

– Om uppgifterna stämmer är det en stor skandal. Då måste vi ifrågasätta om Josefsson kan vara kvar som vd för Vattenfall. Det här går ju stick i stäv med allt prat om satsningar på förnyelsebar energi. DN

Men Vattenfall har väl varit övertydliga med sin kärnkraftsdyrkan? Och skyllt på “trygga välfärden” för sina planerade satsningar.  Hotet från minskad välfärd förefaller vara verksamt mot de flesta åkommor.  Som att jobba längre och mer annars äter välfärdsmonstret upp oss. Och mera kärnkraft annars sitter vi med sterinljus på stampat jordgolv.

Vad har Maud Olofsson att säga? Näringsministern från det parti som skallade “Stoppa kärnkraften” once upon a time.  Kanske ges en förklaring att kärnkraft är det mest naturliga vi har. Radioaktivitet finns ju faktiskt i naturen. Ingenting förvånar längre.

  – Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.