Enligt tidsandan

Det är något konstigt med Vattenfall…Maud Olofsson & regeringen säger nej och menar att förtroendet är skadat.  Men att sälja elnätet och satsa på kärnkraft förefaller väl tvärtom logiskt?

Alliansen hade en säljlista av lämpliga statliga bolag: OMX, Telia Sonera, Nordea, SAS, SBAB, Vasakronan och Vin & Sprit. Och Apoteken är fixade. Vattenfall var inte aktuellt sas det år 2006. Men den 22 januari 2009 bloggar socialdemokratiska riksdagspolitiker från Norrbotten:

Det finns alltid en risk att den Moderatstyrda högerregeringen åter tar makten 2010, och därför bad jag om besked över hur man då tänker sig med ägandet av Vattenfall.

På detta har Jan Björklund inget svar att ge, utan hänvisar till att de ger svar i valrörelsen 2010 Norrblogg

Inget svar om Vattenfall + massutförsäljningar av statliga bolag.

Så var det ingrediensen kärnkraft. I februari sa sig Centern  inte ha ändrat åsikt, men tyckte nu kärnkraft var ok.  Förbudet mot att bygga nya kärnkraftverk avskaffades, inget stöd från staten utan intresserade bolag fick själva avgöra om det blir några nya kärnkraftverk. Budskapet torde vara glasklart: gärna mera och ännu mera kärnkraft för den som vill och har råd.

Som jag ser det har ju bara Vattenfall följt tidsandan, den politisk visionen: sälja offentlig egendom och investera slantarna i kärnkraft. 

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.