Trosa mot våldtäkt

2000-talets kyskhetsbälte: trosa som skyddar mot våldtäkt ……………..Det är designern Marina Edvardsson som efter att flera vänner blivit våldtagna konstruerat en trosa att känna sig trygg i.  Öhhhh, kalsongen som stoppar våldtäkten från början…? Alltså…………… förstår den goda intentionen, men ack vad fel det blev.

Trosa mot våldtäkt

Trosa mot våldtäkt

Om det nu är kvinnors uppgift att skydda sig, är det väl lika bra att konstruera kvinnoburar: en bur i plexiglas eller i strömförande nät, att träda över hela kroppen. Eller organisera gated könscommunities, där män och kvinnor separeras och aldrig träffar varandra. Barnavel sker genom spermainsemination. Sperman skickas från mans- till kvinnossamhället i rör som en del affärer använder för transport av kontanter.  Barnen delas upp när de blir äldre. Så behöver aldrig könen mötas och därmed minskas risken för våldtäkt markant.  Kvarstår gör förstås problemet med mäns våldtäkt mot andra män, där mörkertalet är stort…………..

Allvarligt,  alla skall kunna röra sig fritt. Utan några trosor alls, om man vill det. Våldtäkt handlar om makt. Inte om tilllgängligt könsorgan.

– Marita –

Läser på Wendela i  Aftonbladet att trosan skall vara svår att ta av………… öhhh….kissa? Eller finns det blöja som tillval?

 Nabila Abdul Fattah skriver om våldtäktstrosan i Metro i morgon, läs det.

Mer om trosan på crimenews.se

No Comments

Fior i Västra Götaland

Hej wysiwyg
Ingen aning. Bör ju vara omöjliga att ta sig in i. Undrar just hur man gör för att gå på toa?

Hej VMM
Burkor, slöjor etc, finns ju inte primärt för att skydda kvinnan från våldtäkt. Vi har ju precis samma synsätt i den svenska rättstaten när tjejer som våldtas ifrågasätts utifrån klädsel. Och uppförande. Vi har krav på maginära slöjor s.a.s. Synen på slöjan är rätt komplex, vilken boken “Slöjan” visar bra http://etc.se/artikel/9449/aer-sloeja-alltid-foertryck . Fi har inget uttalande mot slöjor, däremot har jag svårt att tro att vi skulle acceptera att ngn tvingar kvinnor att bära slöja.

/Marita

Reply
vmm

Bhurkor, slöjor och kyskhetsbälten i olika varianter har alltid funnits. Varianterna är olika beroende på tidsålder och kultur men principen är densamma.

Debatten om slöja eller inte har ju rasat i många länder i lång tid och handlar specifikt om kvinnors livsvillkor så jag antar att det är precis rätt ämne för FI att ha en åsikt om. Vad tycker FI om slöjor och bhurkor? Har FI en åsikt om det?

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.