Synd om MÄNniskorna

Det är synd om Människorna, skrev Strindberg. Drygt 100 år senare är det ff synd om Männen, i alla fall den stackars porrsurfande, könsköpande och groomande Mannen. Det tycker Oscar Swartz. Oscar som stödjer Piratpartiet och som anlitats av Timbro:

Den andra förklaringen är det generella avståndstagandet från Mannen som sexuell varelse som pågått de senaste 20 åren. Han skall inte få titta på porr, inte betala för sex, aldrig ha sex utan känslor och relationer, inte ragga på nätet etc.

Vad objekten anser framkommer aldrig.  För jag förmodar att Oscar avser levande kvinnor av kött och blod.  Som tänker och känner.  Han menar att P1 har hetsat upp stämningen genom sitt inslag om grooming:

Hennes dotter “Sofia” var tolv när hon sexchattade. En 24-årig kille plockade upp henne med bil. Två gånger. Senare träffade hon en 20-årig kille. Det är typiska fall, driven av ungdomlig sexualitet men där mamman gör polissak av det hela: “Rör inte min dotter!”. 24-åringen sitter i fängelse och Tess är upprörd för att hon inte lyckats spärra in 20-åringen.

Avsmaken för ungdomars sexdrift är alltså en faktor.

…..!!!….Avsmaken för Oscar Swartz  syn på övergrepp på minderåriga och hans syn på kvinnors kroppar som handelsvara är ett faktum.

Kvinnor ska betraktas och köpas. När det gäller styrelserummen, får istället kvinnorna vara voyeurs, stå utanför och titta in.  I styrelserna är det också synd om männen, som inte alls har det särskilt kul, säger Mats Qviberg :

–Det finns en önskan hos de här tjejerna att vilja komma in i styrelsearbetet och det finns en illusion att styrelsearbetet är väldigt spännande, men det är ett svårt jobb att sitta med i styrelserna, säger han efter konferensen till SvD Näringsliv.

–Många är mitt i karriären och har småbarn. Då är det tufft att ta på sig sidouppdrag.

Då var vi där igen. Kvinnor + småbarn + karriär =  olösbart . Män+ småbarn + karriär = jaha, och?  Inga framgångsrika män småbarn har. Åtminstone inga som står i vägen.

Stackars, stackars män…….  De är ständigt kåta, vill kontakta minderåriga och köpa kroppar i lugn och ro.  De har också  så himla tunga och svåra styrelseuppdrag. Och det är synd om männen, som har försvarare som Oscar Scwartz och Mats Qviberg.

– Marita –

11 Comments

svalin

Usch, man blir alldeles matt. Skulle alla män på något vis vara efterblivna och inte veta vad som är rätt eller fel? Oscar Scwartz är det tydligt i alla fall.

Reply
Callisto

Mats Qviberg, denna relik från svunna tider. Han brukar ju trmpa runt i klaveret per default så fort han nämner ‘kvinnor’. Intressant grepp att konstatera att styrelsearbete är för svårt för våra söta små huvuden. Som om det verkligen satt i deras älskade kön. Men har man inget annat så får man ju hänvisa till det.

Och så de stackars männen som berövats rätten till sin sexualitet. Om det verkligen måste innehålla sexchatter, porrsurf och prostituerade så tycker jag också synd om dem. Vad hände med parametrar som respekt, ömsesidighet, närhet, åtrå, kärlek..? Ingår inget av det? Ibland är jag mer än vanligt glad över att vara flata. Och sedan när berövades männen sin sexualitet? Den trycks upp i ansiktet på en överallt, men det förväntas man som tjej acceptera. De är inte berövade ett skit, de är ombedda att visa lite hyfs och respekt.

Reply
Pelle

OSCAR SWARTZ är en Pajas och inget annat.Ganska hälsovådligt att tala om ett fritt samhälle där sex med barn är att betrakta som normal.Mannen (eller djuret) är ju krick i batterierna kort och gott.

Reply
Oskar45

Du tänker fundamentalt fel.

Tänk om radikalt så kanske du kommer någon vart.

(men jag tror inte att det finns mycket hopp)

Reply
Lisa

Ja stackars, stackars män som inte ska få titta på, köpa eller ha sex med minderåriga. Vad jobbigt! Innebär det att den manliga sexualiteten skulle vara vitt skild från den kvinnliga att de “måste” få behandla kvinnan som ett känslolöst objekt? Den synen trodde jag att vi hade kommit ifrån.
Mig veterligt så är det straffbart att köpa sex och ha sex med minderåriga, men inte att titta på porr eller ha känslolöst sex (för de där två senare är killarna inte ensamma om). Dessutom skulle jag säga att den manliga sexualiteten snarare har utmanats att breddas till att inbegripa små viktiga saker som känslor, empati, respekt, lyhördhet, förspel och att tillfredsställa kvinnans sexuella behov med mer än en 5 sekunders knapptryckning. En man som inte kan det vet jag ärligt talat inte om jag skulle kalla helt könsmogen, för det är en fråga om mer än pubertet. Apropå Oscar Swartz fråga: “Tänk om i princip varje man någon gång under livet faktiskt kan både falla för och försöka få till det med en sexuellt utlevande könsmogen tjej eller kille?” Ja, tänk om. Skulle han klara av det? Min erfarenhet från åren med män är att alldeles för få av dem klarar av det. Och ja, jag är SÅ glad när jag läser sådant här att jag lämnat den världen bakom mig.

Den så kallade häxjakten (i sammanhanget märkligt ordval) är inte heller en jakt på män i allmänhet utan på män som raggar upp minderåriga på nätet. 15-årsgränsen finns där av en anledning och man kan tycka hur mycket man vill, men med få undantag (och att mannen är dubbelt så gammal som flickan är inte ett undantag) innebär sex med en minderårig våldtäkt. De flesta män har omdöme nog att förstå detta och inte bara låta sig styras av sina hormoner.

När jag läser vad Mats Qviberg säger kan jag inte låta bli att fundera på om det finns mer än ett litet mått av revirpinkande och hotad alfahanne. För tänk om småbarnsmammorna inte bara kan vara styrelseproffs och ministrar och entreprenörer, utan dessutom göra ett bra jobb? Då skulle ju männen behöva bevisa att de också kan det. Skulle de klara av den balansen, så som många kvinnor faktiskt gör idag? Och dessutom: Rollen som styrelseledamot må vara tuff och ansvarsfylld – är inte mammarollen också det? Vad säger att en mamma skulle vara sämre rustad än en pappa att vara just styrelseproffs? Mer än fördomar…

Reply
Rodolfo Magnifico

Swarts kallade på sin blogg mina inlägg som kritiserar hans mening att alla könsmogna barn vill ha sex, för “psykobabbel”

Jag kontrade med att läsa hans egna forskningsreferenser. Här

Läs “Barn och sexuella övergrepp via IT” utgivet av Landstinget Östergötland, 2009
http://www.lio.se/upload/13265/Barn%20och%20sexuella%20övergrepp%20via%20IT.pdf

Se sid 37 om behov av bekräftelse och sid 39-40 avsnittet Lurade och manipulerade, inklusive citat från barn.

Läs även “Drabbad Online” från Landstinget i Östergötland som Swartz också hänvisar till, men bara på det sätt som bekräftar hans förutfattade eller ideologiska ståndpunkter.

Se bland annat sid 34
http://www.lio.se/upload/13265/drabbadl.pdf

“Utredaren hänvisar till en studie som gjorts av Wolak m.fl. (2003) som visar att flickor som går in i en nära relation till någon de träffat på Internet har en mer konfliktfylld relation till sina föräldrar och fler problem (depression,mobbning) än andra flickor.”

Reply
Callisto

Glädjande att se så många välartikulerade protester mot Mr Oscars uttalanden, från män. Det skänker tröst att inte alla strävar mot hans stenåldersmentalitet.

Lisa, jag kom på att det faktiskt ÄR synd om männen. I alla fall de män som aldrig vågat ge sig in i en ömsesidig sexuell relation med en jämlike. De missar så mycket, men skulle aldrig erkänna att det förakt de känner för kvinnokropparna de förbrukar för stundens lättnad egentligen bleknar jämfört med att faktiskt ha sex MED någon. Men de vågar inte MÖTA en kvinna. Det är på riktigt ömkansvärt.

Reply
Rodolfo Magnifico

Lite korrektion. Swarts hävdar inte att alla könsmogna barn vill ha sex, men att alla barn som har sex med vuxna gör det för att de faktiskt vill ha sex med dem. Men det var det som studien jag hänvisar till visar är fel. Alla vill faktiskt inte ha sex även om de går med på det. De vill ha bekräftelse. De går med på sex av rädsla för att relationen som de av olika orsaker uppfattar som bra annars ska ta slut.

Dessutom påstår han på sin bloggkommentar att unga som blir gravida visar på att unga vill ha sex. Att alkohol, droger, och ekonomiskt utsatthet, och bristande utbildning är några av flera tänkbara orsaker tar han ingen hänsyn till.

Reply
Lisa

Bra kommentarer, Rodolfo! Skönt att män ger sig in i debatten, för jag tror verkligen att det behövs. Jag betvivlar starkt att en 12-åring vill bli påsatt av en (fler)dubbelt så gammal man, utan det är självklart att hela groomingfenomenet bygger på barnens/ungdomarnas behov av bekräftelse. Och att utnyttja det… ja, det säger väl sig själv hur det är.

Bra punkt, Callisto. Jag vet fortfarande inte om jag vill tycka synd om män som är för rädda för att möta en kvinna på lika villkor. För jag misstänker att det finns ett stort mått av rädsla för att möta en kvinnas bejakade sexualitet, som sannerligen inte bara är mottagande och passiv. Skulle männen som eventuellt begråter sin berövade sexualitet (eller rätten att bruka och förbruka kvinnokroppen efter eget behag) vilja möta en kvinna som tar för sig och vill ha ett utbyte? Sex med någon i ett ömsesidigt givande och tagande är verkligen tusen gånger bättre än bara sex. Feminister har bättre sex!

OK, jag tycker faktiskt synd om männen som inte har förstått och vågat möta en kvinna på riktigt. Fast det är ingen ursäkt att förakta och förnedra. Det handlar om att våga.

Reply
Matilda

Ja, hans artikel är fruktansvärt hemsk, och ännu hemskare är det att denna man åtminstone tidigare funderat på att kandidera till riksdagen.
Men tyvärr verkar flera av de som kommenterat gått just i den fälla han hoppats på.
Han geggar medvetet ihop sexköp och övergrepp mot barn med “sex utan känslor och relationer”, säkert för att kunna avfärda alla som kämpar för barns rättigheter och mot att människokroppar ska kunna köpas som sexfientliga moralister.

Lisa och Callisto:

Även en feminist kan vilja ha en snabbis på skrivbordet. Även feminister kan vilja ha ett one night stand med någon de inte har djupare känslor för. Alla feminister tycker inte att ögonkontakt under akten, djupa samtal om livet och långa förspel är något nödvändigt eller ens önskvärt varje gång de har sex. Trots att man tar stenhårt avstånd från sexköp och övergrepp mot barn.

För övrigt var hans argument om tonårsgraviditeter som en förevändning för att “unga vill ha sex” så ofantligt korkat att det förmodligen och förhoppningsvis gör det svårt att ta honom på allvar för någon, utom hans likasinnade.
HUR vet han att tonårstjejerna som blev gravida inte hade sex med någon jämnårig, eller relativt jämnårig person?

Och sedan NÄR uppstod alla graviditeter genom frivilliga, trevliga samlag? Varje dag blir flickor och kvinnor runt om i världen gravida genom våldtäkt, incest, sexköp.

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Matilda

Håller med att han geggar ihop, men han gör det så ensidigt: med fokus på mannens behov, mannens lusta. Som “någon” ska tillfredsställa. Han personifierar objektifieringen. Att ha sex utan känslor och relationer är inte alls något fult, något fel. Men hans perspektiv blir bara sååå fel.

denna man åtminstone tidigare funderat på att kandidera till riksdagen.
Öhhh?!! För Piratpartiet?

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.