Sökes: Billig morsa

I världens mest jämställda land flödar kreativiteten när företag söker billig arbetskraft. Man kan anlita en arbetslös person, som tvångskommenderas direkt eller indirekt. Eller så kan man göra som Pronto, söka en egen morsa: 

Moderlig och erfaren hushållerska

PRONTO COMMUNICATION AB

Publicerad: 2009-07-23, Annons-ID: 1557955

Stockholm (Kommuninformation), 1 plats

Ung entreprenör söker erfaren hushållerska. Den person som sökes skall vara
ung i sinnet, positiv, möjlighetsdriven och inneha klassiskt moderliga
egenskaper. Du skall ha sinne för detaljer, uppskatta dekorationsarbete,
renhållning, matlagning och till viss del trädgårdsskötsel. Körkort och eget
boende är ett krav. Ålder är ovidkommande. Arbetet utförs dagligen med sysslor
morgon och eftermiddag men dagens alla timmar tas ej i anspråk. Arbetet utgår
huvudsakligen från Reimersholme och sommartid Dalarö. Du erbjuds en spännande
och stimulerande miljö bland unga människor där ingenting är omöjligt. Den
ekonomiska förtjänsten är relativt låg då den person som tillsätts förväntas
göra det av passion och glädje. Skicka in din ansökan med ett personligt brev
(även pensionerade personer är välkomna att söka) till
gabriel@prontocommunication.se

 Körkort

Varaktighet/Arbetstid

Tillsvidare

Deltid

Lön

Fast lön

Ansökan

Vi tar emot ansökan via e-post: gabriel@prontocommunication.se

Arbetsgivare

PRONTO COMMUNICATION AB

Postadress

PRONTO COMMUNICATION AB
Kammakargatan 48
11160 STOCKHOLM

Telefon och internet

Tel: 08-230100

Hemsida (öppnas i nytt fönster)

Någon “klassisk moderlig” typ som känner sig manad? Som tycker det är helt OK att jobba snorbilligt och dessutom deltid – jösses hur ekande tomt blir inte det lönekuvertet…?

Annonsen är utlagd på AF:s Platsbank. Arbetsförmedlingen som:

…….. har regeringens uppdrag att bidra till ökad jämställdhet mellan kvinnor och män i arbetslivet och motverka den könsuppdelade arbetsmarknaden. AF

Inte behöver Moderaterna vänta till valet 2010 för att dona med jämställdheten. SvD Ypperligt om man istället tog ett snack om AF:s rutiner för platsannonser rätt omgående.

1000 tack för tipset, “E”!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

– Marita –

No Comments

Fior i Västra Götaland

Hej VMM
Verkligen…fel arbetsort och för lite arbetstid…. 🙂 Men är man arbetslös så är man ju skyldig att flytta för arbete. Och deltid kanske inte heller är giltigt förfall:

“Arbetsinkomsten
Om inkomsten i det anvisade eller erbjudna arbetet inte understiger 90 procent av dagpenningen i arbetslöshetsförsäkringen betraktas arbetet som lämpligt.” AF

Så det finns en hel del arbetslösa (läs kvinnor pga av relationen ersättningsnivå – arbetstid), som kan tvingas söka detta jobb.
/Marita

Reply
vmm

Det där med skyldighet att flytta och skyldighet att ta arbete om lönen inte är alltför låg är, vad jag vet, något som inte tillämpas strikt. Jag tycker dagens system är ganska bra eftersom det talar om att i princip är man skyldig att flytta och ta vilket jobb som helst men i praktiken kan man inte tvinga folk till sådana saker.

Angående annonsen så vore det intressant att följa upp vem som får jobbet. Tror du det är en man eller en kvinna? Min fördom säger mig att det är en kvinna.

Reply
Fior i Västra Götaland

“Fördom”, fniss 🙂 En “hushållerska” med “klassiskt moderliga egenskaper” och med en “låg ekonomiskt förtjänst” på “deltid”. Tja, det är ju jääätteklurigt att lista ut vilket kön man söker… Kanske ändå bäst Du söker så att Du kan visa att det visst är jämställda förhållanden som råder.. 🙂
/Marita

Reply
vmm

Nja, vi får väl se om jag söker. Jag är som sagt inte överförtjust i att flytta och det där med deltid. Men jag tycker jag har någorlunda rätt bakgrund (som bland annat husmor) så det är ju inte helt fel för mig.

Länsstyrelsen sökte förresten en husfru härommånaden till landshövdingens residens här i Gävleborg. Jag kände mig lite underkvalificerad så jag sökte inte. Kanske borde man kolla om det var en man eller kvinna som fick det jobbet…

Reply
vmm

Kvinnlig eller manlig husfru söktes av länsstyrelsen i Gävleborg:

http://vakanser.se/jobb/till+slottet+soker+vi+manlig+el+kvinnlig+husfru/

Ansökningstiden har gått ut så det är nog ingen idé att söka nu.

Hur är en kvinnlig husfru? Och hur är en manlig husfru? En kvinnlig kanske är ett BettyBooptjej som helst inte tar ansvar och gillar rosa och hellre fnittrar än förhandlar och en manlig är en rejäl karl som gillar att rida häst med bar överkropp och peka med hela handen. Som Putin. Det är en riktigt manlig ledare.

Ganska förvirrat då av länsstyrelsen i Gävleborg när dom skrev ihop önskemålen om den nya husfrun. Eller vad menar dom? Vad har länsstyrelsen för uppfattningar om kvinnligt och manligt? Vore intressant att höra!

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.