Skandalföretag tar över mammografin i Göteborg

 Nu fortsätter lägsta-bud-auktioneringen och det handlar om kvinnors hälsa. Någonstans nära Dig, närmare bestämt i Stor-Göteborg.

Skandalföretaget Avesina som Stockholm försöker bli av med, välkomnas med öppna armar i Västra Götaland.  Avesina bedriver vård för asylsökande under namnet Flyktingmedicinskt centrum i Rissna och Fittja och i den verksamheten har Socialstyrelsen funnit följande, enligt GP:

” Ett 70-tal patientjournaler med patologiska prov- och remissvar, främst om tuberkulos, blev liggande. Remisser till specialistklinik fördröjdes i vissa fall upp till ett och ett halvt år.
” En tolvårig pojke med hepatit B fick vänta på behandling i ett och ett halvt år när hans provsvar blev liggande.
” En hiv-positiv kvinna fick sin diagnos drygt sex månader efter provtagning och har utvecklat aids. Kvinnan hade förväxlats med en annan patient.
” En pappa till en sexårig pojke fick besked, utan tolk, att sonen var smittad av hiv. Senare visade det sig att läkaren feltolkat provsvaret.
” Allvarliga brister på både system- och individnivå.

Hur är det möjligt att detta företag skall ansvara för 55 000 bröstcancer-screeningar/år m.m?? OCH: DE SAKNAR ERFARENHET!! Svaret är förstås: de var billigast. Klart att de är billiga när de slarvar. Slarv som är direkt farligt. Billigt livsfarligt slarv.

Avesina har också vunnit lägsta bud på neurologmottagning samt handkirurgi. Och ägarna gör sig en bra hacka. Dagens Medicin har granskat årsredovisningen och visar att vinstmarginalen ligger på 31 %, alltså drygt 30 spänn på varje hundralapp. Då har man tydligen råd med fatala misstag. 

Hur har Västra Götaland resonerat? Spelar det roll att de allvarliga felen begicks på en flyktingvårdsmottagning? Och att det är stora grupper kvinnor som skall undersökas. Vare sig flyktingar eller kvinnor betingar den status att det påverkar en upphandling.

/Marita

No Comments

Samuel

Detta låter som ett inlägg i en tidning!! Kör på det!:) Skitbra resörts! Eller en debatt-artikel i GP.

Man vet inte om man ska bli galen eller gråta när en hör sånt här. Jag har en kompis som jobbar som läkare som har inblick från insidan i detta och han vittnar om hur otroligt inkompetent landstinget är rakt över när de köper tjänsterna, ingen koll, ingen efterforskning, utan bara billigaste. Skit skit skit!

Reply
fiavg

Verkligen skit! Upphandlingsförfarandet i sig är ett problem. Vilket är reglerat i olika Eu-regler http://www.eu-upplysningen.se/Amnesomraden/Naringsliv-och-konkurrens/Konkurrens/Offentlig-upphandling/ . Något för Fi att bita i efter juni när vi finns i parlamentet..:) Sedan upphandlingen. just det Du skriver: billigt, billigt. Alla, precis alla vet att är det för billigt (oavsett vilken vara, vilken tjänst) då är det en hund begraven. Billigt på bekostnad av vadå? Oftast personal som är dyrt.

/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.