PK är OK

Riktigt bra initiativ tar Hanna Marie Björklund genom att starta en motrörelse mot det Politiskt Inkorrekta, för rätten att få vara politiskt korrekt och stolt. Den politiskt inkorrekta soppan kokas på samma huvudingrediens, gång efter annan. Och basen är diskriminering, vilket Hanna Marie Björklund också beskriver på Newsmill.

Är man för könsneutrala äktenskap, antirasism, sociala konstruktionen av kön är man politisk korrekt.  Och då är det ju fantastiskt bra att vara PK!

Så svaret på framtida PK-anklagelser blir helt enkelt:

 En får tacke!

Hanna Marie Björklunds blogg

– Marita –

No Comments

Erik

Pk är faktiskt för ingenting, Pk handlar om att vara MOT saker inte för saker. Pk är negativism (Thomsen & Stjernfelt) vilket är ganska lätt att bevisa.

1. Könsneutrala äktenskap i moskéer har jag hört exakt noll pk-positiva människor förespråka. Det handlar alltså mer om vilken religion man är MOT än nån omtanke om homosexuella annars hade det ju gällt alla kyrkor. Inte bara den som vissa anser är den starka.

2. Antirasism är ingenting man är för. Att vara antirasist är att vara mot rasism. Men då undrar förståss vän av ordning efter senaste tidens Nogger black debatt vad är rasism? Sd vill inte svenskar skall diskrimineras. Är inte det lika mycket antirasism som att tycka svarta inte skall diskrimineras? Skillnaden lär ha mer att göra med Marx syn på “de starka” än ha nåt med ras att göra. Annars hade det gällt alla, inte bara de som vissa anser “starka”

(Marx ansåg mindre makt ursäktade uselt beteende en åsikt som åtskilliga kriminella och använde som ursäkt. Men vilket samhälle fick de då med detta som ledstjärna? Ingen höjdare direkt)

3. Kön som social konstruktion är inget man kan vara för eftersom ingen någonsin har bytt kön genom träning (John Money försökte och misslyckades fullkomligt) medan alla transsexuella som byter kön gör det just ej socialt. Man kan vara mot könsroller däremot men är man då lika mycket emot alla könsroller? Nej åter begränsas motståndet mot dem som anses “starka”

Man kan inte vara för ett alternativ som inte existerar. Det är samma sak som att vara för ingenting. Ungefär som att rösta på ett påhittat parti i riksdagen. Att vara Pk är att vara mot de starka men i övrigt inte ta ställning för vem än man stödjer kan ju bli stark och då måste man ändra sig igen.

Mvh Erik

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.