Påhitt i Uddevalla

Vårdval Stockholm orsakar ramaskri . Myten om att fria val är vackert, visar sig än en gång falsifieras. För frihet kräver trygghet. Och trygghet närs av friheten.

I Uddevalla gjorde Uddevallapartiet succé under valet 2006.  En fasansfull framgång för det s.k. Fria Valet.  Den f.d. kristdemokraten Hans Jonasson startade eget parti och har fortsatt drivits av en privatiseringsbesatthet som saknar motstycke. Fritidsgårdar. Skolor. Omsorg. Räddningstjänst. Milt uttryckt har det blåst en del kring Uddevallapartiet och Hans. Mycket vind.

Uddevallapartiets hemsida är ersatt av en blogg. Som är ersatt av ……ingenting sedan 22 februari 2008. Den text som finns, handlar om Hans. Mera Hans, åsså Hans. Bild på Hans. Hans´ bakgrund. Sorry, det ligger faktiskt också 8 inlägg. Av…Hans.

Kommunalarbetaren hade ett utmärkt reportage om Uddevalla 2008, där U-partiets  ledare Hans Johansson intervjuas

Innebär kundvalsmodellen att kommunalare ska vara oroliga för sina jobb? Om man jobbar på en hemtjänstverksamhet som ingen väljer?
– Då blir man uppsagd, alltså behöver man göra ett bättre jobb. Fördelen om man jobbar på ett mindre företag är att man då har stor möjlighet att påverka själv.

Skratta eller gråta?  Klart är att Hans och Uddevallapartiet skiter i kommunalanställda kvinnor som också är hans väljare. Hur Hans´kvinnosyn ser ut klargörs än mer i följande:

Förskolan som serviceinstitut för hushållsnära tjänster – så kan det bli i Uddevalla där en tredjedel av alla förskolor ska privatiseras. Den borgerligt styrda barn- och utbildningsnämnden har inspirerats av danska privata förskolor där personalen även tvättar och lagar mat åt barnfamiljerna. – Vi vill ha mångfald, med utrymme för kreativitet och flexibilitet, säger nämndens vice ordförande Hans Jonasson (Uddevallapartiet) till Bohusläningen.

Förskolepersonalen är kränkt och menar att förslaget förringar deras arbetsuppgifter. De undrar hur det kommer att gå med det pedagogiska innehållet i förskolan. Även många föräldrar är besvikna på politikerna och har startat en namninsamling mot privatiseringarna. Förändringen kommer att beröra närmare 600 barn och ett 100-tal anställda. KA

Sambandet för Hans och Uddevallapartiet är så himla enkelt:  En kvinna passar barn. Som en riktig husmor tar hon förstås om tvätt och matlagning samtidigt. Pedagogik? Lärande? Kompetens? Näääää…det är ju kvinnogöra…

Fniss, tänk ett förslag om att tekniska förvaltningen skulle tvätta och fixa middag till kommunens invånare. Eftersom: “Vi vill ha mångfald, med utrymme för kreativitet och flexibilitet“…hahaha..DET hade blivit ett ramaskri.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.