På Minuten med Linda Skugge

Gudrun Schyman skriver att Linda Skugges skilsmässa är ett hälsotecken i tiden. Hon utgår förstås från Skugges pajkastning mot allt och alla som ifrågasatte kärnfamiljen.  Nu är det andra tider och Linda skiljer sig och svarar med: så insåg jag att äktenskapet var en kvinnofälla.  Fniss….. det låter som en uppgift i På minuten, där tokigheterna avlöser varandra.  Likadant gör Linda som hyllar Freddie & Co och allt de står för: pengar, sköt dig själv och skjut..öhhh.. skit i andra.

Linda: Det jag alltid förespråkat för kvinnor är att vara självförsörjande. Fixa en utbildning och ett jobb tjejer!
Inte skrika efter bidrag eller A-kassa

Hör ni det, alla lågavlönade kvinnor! Hör ni det, ni som har hundralappen i timmen. Lyssna och lär, alla ni deltidarbetslösa som är dömda till straffarbetslöshet av Alliansen. Det spelar ingen roll att jobben inte finns. I Lindas minutvärld kan alla som vill få välbetalda jobb.  Skärpning!

Linda: De är nämligen i vardagen som alla fina ord om jämställdhet bryts ner till ingenting, kvinnor får ta ansvar både för sina jobb OCH hemmen, för männen skiter i det mesta hemarbetet.

Mmmm. Och dessa män kan fortsätta glida undan. Tack vare hushållsnära tjänster kommer andra kvinnor in och tar hand om skiten. Kärnfamiljens skit. Solohushållets skit.  Med penningar köps jämställdhetens avlatsbrev.

Haver dock tröst. Linda var feminist. Sedan inte. Linda kramade kärnfamiljen. Inte längre. Linda har pengar och vill ha mer . Men Linda blir arbetslös, får taskigt med pengar och ropar efter trygghet. Sorry, den tog  Freddie & Co med sig när de lämnade landet. 

Slagen mot kvinnorna fortsätter och det krävs betydligt mer än käcka hejarklacksrop för att nå jämställdhet.

Tur att en minut är så kort.

– Marita –

No Comments

John Apse

Kanske är det Linda Skugges man som vill ha skillsmässa. Han var trött på att stå i skuggan
av henne.

Reply
Mikaela Mars

Enligt min uppfattning har Linda alltid, i allt jag läst av henne (artiklar, blogg, böcker) varit någon som sysslat främst med effektsökeri. Dragit saker till sin spets, provocerat med uttalanden för att sen säga ett år senare att hon aldrig tyckte sådär men kolla vad dumma ni är som svalde betet. Det är ju inte särskilt intressant för någon, som röst i samhällsdebatten menar jag, och jag mår mycket bättre sen jag slutat läsa större delen av det. 🙂

Reply
fiavg

Håller absolut med. Försöker undvika Skugges krönikor efetrsom de faktiskt gör mig illamående. Inte p.g.a. henne som person, utan för den fördomsfulla (som ju också evamojje påpekade) o taskiga attityd gentemot dem som inte har lika mkt.

Kanske dags att rekommendera “läs-ej-skugge-terapi”?…:)
/Marita

Reply
evamojje

Kan bara hålla med Lindas verklighet förändras och med den ska tydligen våran också ändras. Då damen ifråga anser sig veta bäst om det mesta. Nej en mer fördomsfull person än Skugge det får man leta efter, iallafall idag och just nu. Det kan ju vara gårdagens överdrift i morgondagens sanning
// Eva

Reply
fiavg

“gårdagens överdrift i morgondagens sanning” – otroligt rätt o coolt!! Är inne på att morgondagens skandaler är vår tids politik. Det våra barnbarnbarnsbarn kommer att skratta åt och förfasa sig över i sina historieböcker. Hur kunde de, förstod de inte??!!

/Marita

Reply
Bloggullet

Jag håller med dig. Linda Skugge retar mig , alla män är lata bara för att hennes man var det. Och varför kan hon inte vara självförsörjande trots att hon är gift? Jag blir bara så trött.

Reply
fiavg

Hej
Linda Skugge vill nog vara självförsörjande, men hon förutsätter att alla kvinnor kan åka runt på räkmacka o få välbetalda jobb. Bara man vill. Väldigt långt från verkligheten.

Var nyss inne på Din blogg. Väldigt kuliga o bra skor Du visade- nu kan träskoälskarna (som jag) gå en ljus vår till mötes.

/Marita

Reply
evamojje

fiavg;
“Gårdagens överdrift i morgondagens sanning”
Ja ibland så får man till det även om man inte är någon Linda Skigge 😉

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.