Med stundtals kluven tunga

Fortsatt kvotering till börsstyrelser sa Mona i sitt sommartal. DN Skillnaden är att det nu blir en jämställd kvotering. Belackarna av könskvotering till börsstyrelser verkar inte se att tillsättningen hela tiden utgått från kön: ledamöter väljs för att de är just män. Men inga 40-60 %, inte. Så heja Mona, äntligen sätter någon ned foten.

Och heltid som en rättighet, förslaget som Alliansen strimlade i dokumentförstöraren snabbt som ögat. Mmm, men inget om att sluta straffa deltidsarbetslösa med begränsningsregeln. Om nu jämställdhet skall bli en valfråga, måste man koppla ett helhetsgrepp om jämställdheten. Det räcker inte med enstaka, om än bra, reformer. Öar av schyssta lösningar skapar inga landskap.

Höjt underhållsbidrag är sannerligen inte en dag för tidigt. Mona specificerade inga summor, men kvarstår S tidigare förslag om en hundring i månaden, blir det löjligt pinsamt. SvD

Och vinster i sk välfärdsföretag har S svalt med hull och hår: grattis Timbro – bra lobbat! Mona säger att kvaliteten skall säkras, men herregud…. Har inte s lärt sig något om de snabba klippens kris? Aktieägare som kräver snabba vinster och varthän sparar man effektivast i tjänsteverksamheter? Jo, det kan alla svara på som hängt med när offentlig verksamhet blivit privat. Det är personalen som vinstmaskineriet tuggar i sig först. Lågavlönade kvinnor, Mona Sahlin. 

Ett sommartal med kluven tunga om det skall handla om jämställdhet och samtidigt rullas röda mattan ut för välfärdsvinster 

Andra bloggare om Monas sommartal  Peter Andersson Net Working Kulturbloggen
och andra bloggares åsikter om , ,

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.