Kvinnors företagande: misslyckat och dyrt

Statlig mångmiljonsatsning har gett färre kvinnliga företagare, skriver Rebecca Moeschlin och Pernilla Carlsson.  Regeringen storsvulstiga kärleksförklaring till kvinnor som företagare bidde ingenting, men kostade alltså  multum.

Inte det minsta förvånad. Bevistade en informationsdag för blivande företagare, där Tullverket, Arbetsförmedlingen, Skatteverket medverkade (säkert glömt någon). Inledningsvis förklarades mycket hastigt att det var ett led i regeringens satsning på kvinnors företagande.  Så jag väntade. Och väntade. Och väntade förgäves på ett genusperspektiv.

Genusperspektivet bestod i att företagarexemplet som användes av de olika företrädarna var kvinna. En kvinna som hade en enskild firma vars verksamhet var …mode…och som även…….. strök kläder i hemmet åt folk när affärerna krävde det. Man lyckades att cementera könsroller otroligt effektivt.

Bortkastade pengar till ingen nytta.  Alltså regeringen, genusperspektiv är ingenting man kasta in genom byte av ord, genom att retoriskt hävda jämställdhetssatsningar. Det kräver kunskap och vilja. Och ni vare sig kan eller vill.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.