Kristdemokraterna vill köpa bebisar

Kristdemokraterna vill köpa bebisar. Oppositionen är emot . Båda saknar genusglasögonen och ser inte sambandet: Barnafödande och jämställdhet hänger nämligen ihop. 

I KD-land är det förstås inte alla barn som är värda 10 000 kr.  Ensamstående kvinnor får inte insemineras. KD var emot  och barn till singelkvinnor är inte välkomna . Märkligt att 1 enda litet parti kan stoppa en majoritetsönskan. Dealades det iom könsneutrala äktenskap? Att KD iaf skulle få stoppa 1 fråga som hotade kärnfamiljstanken?  Och Maria Ferm ställer den relevanta frågan om adopterade barn räknas som bonusgrundande och önskar öppnare gränser.

Anders Sellström, KD förklarar i SvD:

Vi vill hitta morötter, och har tittat på hur man gör i andra länder. Många har en sådan här barnbonus, och samhället måste ge signalen ”Vi behöver fler barn”

Nja, nu får allt KD bli lite tydligare: Det är kvinnorna som signalen sänds till. Det är kvinnor som i huvudsak tar hand om de barn som föds. Med eller utan bonus. Det är kvinnorna som får lägre pensioner, sämre karriärmöjligheter efter att ha varit föräldralediga.  Och traditionella könsroller konserveras.  Som kompensation, räcker inte 10 000 spänn långt.

Släng barnbonusen där den hör hemma: på idéavskrädeshögen och satsa såväl tid som pengar på individuell föräldraförsäkring.  Så slipper vi vänta i mer än 200 år. 

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.