Kommentaren som lever kvar..

Om man vill ha sitt barn på en skola, garanterat fri från genuspedagogik,  är en friskola i Eskilstuna troligen ett alternativ. Chansen att konserverande könsroller sätts under lupp med Tomas Segerstedt Jarlsbo som rektor, lär vara obefintlig.

Folket.se hittade nämligen en newsmillkommentar av just Tomas. Och kommentaren är, tja, faktiskt rätt knepig att kommentera. Utan att ta till väldigt fula ord. Och det går ju inte för sig. Läs och bedöm själva (kom ihåg att han numera chefar över en skola, över lärare och elever):

Jämställdheten har blivit kvinnornas krav på att båda könen ska göra samma saker, och då främst att männen ska göra, och vara bra på, samma saker som kvinnan. Det ska gubevars samtalas, diskuteras, kännas, städas, lekas med barn och ‘vara tillsammans’.
Jämställdhet ska vara att alla människor värderas lika, inte att de ska bli likadana.
Så kallade jämställda män är pinsamma. Deras tillgjorda gullande med barn, deras absoluta vilja till konsensus med varje arg feminist [kvinnlig] och deras försiktiga inlägg på denna blogg gör mig kräkfärdig.
Och visst, det är möjligt att kvinor inte förstår det, men de patetiska manliga [män] feministerna är omöjliga som allvarlig sexpartner. X antal hundra tusen år fixas inte på några årtionden. Och priset kommer massor med unga män att få betala. Så var beredda på gnället. Männen [om man kan kalla dem det] kommer att låta som gnällkärringar och gå i terapi för att försöka återerövra sin maskulinitet. Terapeuterna tjänar pengar, de manliga kärringarna betalar, men ‘friska’ blir de aldrig.
Jämställdhet är, som sagt, att alla ska var lika mycket värda, inte att feministerna ska sätta agendan.
Livet och människoorganismen är avsevärt mer komplicerad än vad de enkelspåriga feministerna och ‘genusforskarna’ tror. Tomas Segerstedt Jarlsbos kommentar på Newsmill

Tomas kommentar till sin kommentar, ett år senare på Folket.se:

Till sist går han med på att han som offentlig person tog i mer han borde när han skrev sitt inlägg.

– Men ändå. Det var en intellektuell debatt och dessutom en rolig sådan.

“Intellektuell”??!!. “Rolig”!!??

Gudruns kommentar om kommentaren är att “Han verkar sakna kunskap om jämställdhetsarbete” Folket.se

Ja.

– Marita –

No Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.