Kaka söker maka

 Skulle Sverigedemokraterna vända sig till Feministiskt Initiativ för ett samarbete i jämställdhetsfrågor? Nä lägg av, skratta inte,  det är faktiskt en allvarlig fråga   . Svaret är förstås NEJ, man nosar efter likasinnad. Frågar utifrån att  SDU sträckt ut handen till KDU .  Gemensam nämnare är såklart den stora genusfaran. Och visst är de lika, lika som bär. Charlie Weimers, förbundsordförande KDU:

“Det enda förbund som inte talar om ‘könsmaktsordning’ och accepterar likhetsfeministernas agenda är det jag själv företräder, och även om vi har rätt så står vi ganska ensamma.” Sourze

Men, men det stämmer inte.  Då förstår jag verkligen att  SDU vill kramas,  (oj, ta i hand är nog säkrast ifall det är samma kön. Bevares….) Och Fredrik Reinfeldt & Co har ju också bekymmer med K-ordet. Erik Almqvist, Ordförande Sverigedemokratisk Ungdom svarar:

Som företrädare för det enda förbund som aktivt motarbetar konspirationsteorin om en “könsmaktsordning” samt likhetsfeministernas agenda, så glädjer det mig såklart att KDU nu tycks ha tagit ett steg i rätt riktning. Och eftersom jag som sverigedemokrat drivs av idéer i första hand är jag bara glad om dessa får spridning genom att andra politiska rörelser tar efter oss. Därför välkomnar jag med utsträckt hand Weimers KDU till den goda och sunda sidan. Sourze

Jag tror abolsut att de här 2 förbunden kan finna varandra i mörkret. Med hbt- och genusskräck  som gemensamt kitt kan de gå mot undergången tillsammans. Nämen, skrev jag “undergång”, menade väl “solnedgång”. Kanske.

– Marita –

Charlie Weimers svarar på inviten

12 Comments

Callisto

Ja, mörkret tycks råda i den unionen… Lite HBT-hat kan nog överbrygga eventuella ideologiska skillnader och motsättningar. Den nya allians-konstellationen inför valet?

Reply
Fior i Västra Götaland

Ja, varför inte. KD har väl lika mkt gemensamt med SD, som med allianspartierna?
Edit: ja inte rasismen, den fixar övrig allians som FP med sina märkliga “integrationsförslag”. Men alltså Hbt- & genusfobin. Eller förretsen, det där med burka som äcklig och ohygenisk (KD-ledamot) var ju ett riktigt lågvattenmärke. Vår Veronica bloggade bl.a. om det http://veronicasvard.wordpress.com/2010/01/29/allianspolitik-islamofobi-och-rasism/

Reply
Bengt i huvudstaden

Usch för den lede Fi! Någon mer pervers och fördomsfull rörelse än den går nog knappast att hitta här på Jorden. Fi-folket förenar sig med Hin Håle själv i hånet och raljerandet mot allt som är naturligt och normerande för både människor och samhälle.
Må Gud bevara oss för att Fi håller sig under 0,1 procent av rösterna även i alla framtida val.

Reply
F.d. bloggare

Ni har ju inte läst vad Charlie Weimers svarade:

“- Vi avvisar alla sådana inviter. Vi arbetar för förändring på egen grund och gör det utifrån en kristdemokratisk värdegrund. För oss är det enkelt. Vi samarbetar inte med reaktionära socialdemokrater med främlingsfientlighet på agendan. Punkt slut.”

Att SDU med moderparti jagar billiga poäng och hela tiden söker vägar att smyga sig in i de fina korridorerna av politisk acceptans (där ni, trots extrema åsikter, har funnits allt sedan starten) är inget nytt och inget man kan lasta KDU för, lika lite som om SD kontaktat FI och sökt samarbete.

För övrigt hade jag kunnat tänka mig en god feministisk politik i fler partier, om det inte vore för att den svenska formen av feminism också innefattar så mycket politisk klåfingrighet, ända ner på familjenivå!

Vi möts i valrörelsen! (Jag vet vad jag ska rösta på.)

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Fd Bloggare

Jodå, därför finns det länk till hans svar.

Marita

Reply
Lisa

Ja, suck. Det är den där mörkblåbruna geggamojjan långt ute på högerkanten som leder till begreppsförvirring och antagligen fick SD att tro att KDU skulle vara öppna för en trevare. Skönt att Charlie Weimers är så direkt i sitt svar, för det var väl ingen större överraskning att den där inviten skulle komma. Så nu försöker SD att profilera sig som anti-invandrare och anti-feminism. Intressant med partier som den större allmänheten endast känner till genom vad partiet ifråga är mot, inte för.

Jag är fortfarande så nyfiken på vad KDU lägger in i begreppet radikalfeminism, och tänker ta tillfället i akt att besöka valstugor och diskutera frågan med KD. Det kan bli intressant…

Reply
Fior i Västra Götaland

KDU lämnade verkligen dörren vidöppen. Hade snarare varit konstigt om inte SDU tagit tillfället i akt.

Intressant med partier som den större allmänheten endast känner till genom vad partiet ifråga är mot, inte för.
Det har Du alldeles rätt i!

Jag är fortfarande så nyfiken på vad KDU lägger in i begreppet radikalfeminism, och tänker ta tillfället i akt att besöka valstugor och diskutera frågan med KD. Det kan bli intressant…
Åh, vad spännande: snälla blogga om det! Vi kanske skulle starta gemensamt typ valtwitter, med vallokaler, opinionsmätningar, debatter etc etc:)

Reply
Lisa

Vi kanske skulle starta gemensamt typ valtwitter, med vallokaler, opinionsmätningar, debatter etc etc:)

Vilken fantastisk idé! Tänk vilken intressant valrörelse det kan bli om vi aktivt går ut och pratar feminism och jämställdhet i valstugorna. Kommer partierna att slipa argumenten eller bara mumla något obestämbart och avfärda oss?

Reply
Callisto

Lisa, jag hänger på. Vi kan filma diskussionerna också. Minerna lär ju vara minnesvärda. ;D Nä, men på allvar. Jag vill gärna höra hur de ska åstadkomma jämställdhet utan feminism. Och hur de definierar rabiatfeminism. Jag känner mig inte särskilt rabiat. Är jag ok då?
Och så vill jag veta lite mer om hur deras fina människosyn som inte matchar SD:s kan tillåta homofobi. Åh vad roligt vi ska ha under sensommaren. *WEEEEEEEEEE* Kanske ska packa ner tandskydden?

Kom just på att det nog vore kul att stå i en rosa valstuga i höst. 🙂

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Callisto och Lisa

Jäklar vilka bra idéer! Så kulviktiga grejer i valrörelsen 2010 – när hände det senast..:)

Hmm, vi har ingen rosa valstuga. Vi har ingen valstuga alls i nuläget. Men vi kommer säkert på nå´t bra!

Fniss, har faktiskt aldrig träffat en “rabiat” feminist. Alla har hört talas om dem, men ingen har sett dem. Som Loch Ness-odjuret, typ. Inte illa att man skapar sägner…:)

Reply
Lisa

JAAA!!! Tandskydden kanske kan behövas. Framför allt om vi går ut i “Feminister har bättre sex”-tröjor (varför inte i rosa?) 🙂 Det kommer att bli en mycket spännande valrörelse och vi får väl helt enkelt se till att F! syns och hörs.

Jag räknar mig inte heller som rabiat, jag går bara i klinch med vissa bakåtsträvande idéer – och de är uppenbarligen fler än vad jag har tvingats stifta bekantskap med tidigare. Rättare sagt: jag är inte rabiat om jag jämför med de rabiata feminister jag träffat. Enligt dem är jag ju en förrädare mot kvinnosaken eftersom jag sminkar mig och gärna har kjol…

Reply
Fior i Västra Götaland

Ja, rosa tröjor hade varit snyggt!

Blir så trött på att alldeles för många människor ska ha alldeles för många åsikter om hur kvinnor klär sig: för mycket, för lite. För fel. Felet är att alla bryr sig. Inte farao ids någon ödlsa så mkt energi på mäns utseende.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.