I VMJLPY är det fortfarande mörkt och kallt

Birgitta Ohlsson graviditet har gjort att könskonservatismen kikat fram under stenarna. Yrvaket börjar de sträcka ut sina tentakler och i utfall efter utfall manifestera kvinnors ansvar. Vad männen gör i hem och familj  är lika ointressant som vanligt.

Samtidigt som debatten är oerhört tröttsam, är den viktig. Viktig för att den visar att i VMJLPY: Världens Mest Jämställda Land På Ytan,  är kvinnor och män fortfarande olika väsen, med olika rättigheter och skyldigheter.  Still going wrong, så att säga. Här vaktas alla ev. normbrytare av könsgränspolisen.

Bra blogginlägg i frågan:

Amanda Brihed Väntar du barn? Dags bli hemmafru, stå vid spisen och göra det enda kvinnor kan. och Dinosaurier lade ägg, Kjöller och Sternberg!

Callistos Betraktelser  Kvinnans plats i hemmet?

Jens O  Vill jag ha en hemmafru, som står vid spisen? 

Lisa Livslust  Ibland häpnar man verkligen eller Att skjuta en annan kvinna i ryggen

– Marita –

3 Comments

Lisa

Gudrun sa det klockrent i DN: “Jämställdhet mellan könen handlar inte om något jävla tyckande. Det finns tabeller och forskning. Jämställdhet är ett politiskt mål som alla partier enats om och vi är inte där än. Inte i Sverige och inte någon annanstans.”

Världens Mest Jämställda Land är ett mål att sträva mot. Vi har långt kvar. Och det blir inte bättre av kvinnor som missunnar och håller andra kvinnor tillbaka. Det finns det väl nog med strukturer och män som gör.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.