I slott och koja

Porträttet av Gudrun hänger snart på Gripsholms slott

Gudrun Schyman av Marianne LDG

Jag tror att Gudrun Schyman är en person som kommer att vara en viktig del av allas vår historia. Men jag tror hon är för kontroversiell för att bli porträtterad, hon är feminist, säger Marianne Lindberg De Geer till TT Spektra. SvD

Marianne Lindberg De Geers pressmeddelande avslutas med:

Och att jag tyvärr tar för givet att hon inte kommer att få sitt porträtt beställt av staten, oavsett vilket parti som råkar inneha makten. G S Blogg

“Oavsett vilket parti”, stämmer på pricken.  Det är just vad som förenar det svenska politiska partibatteriet: okunskapen och oviljan att förändra samhället genom att städa ut ojämställdheten ur slott och koja.  Är det det som kallas borgfred?

– Marita  –

No Comments

Tupolew

Sverige är världens mest jämställda land.

Det enda orättvisa är att man tjänar mycket mer på att börja jobba direkt och sedan gnida åt sig lite bidrag, vara “utbränd” ett par år och lite a-kassa på toppen istället för att utbilda sig och jobba.

Reply
Fior i Västra Götaland

Att tillhöra världens mest jämställda länder, innebär ju inte att det är jämställt. Vi har lååångt kvar till lika villkor.

Jaa, Du…. “gnida till sig lite bidrag”, vara “utbränd” och “a-kassa på toppen”. Fråga de som är drabbade, hur rättvist de har det.

/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.