Grattis Karlsborg!

Ett stort grattis till många barn i Karlsborgs kommun!!  Ett grattis för att kommunen toppar pappaindex i Västra Götaland. Och inte bara det….Karlsborg är etta, ja bäst i HELA LANDET!!! Woow!

Vid förra årets (2007) mätning låg Karlsborg på 98:e plats……så det har skett en rejäl uppryckning.  SR Skaraborg rapporterade glatt att

 I Karlsborg delade mammorna och papporna lika på föräldraledigheten under förra året

Men bra var det förstås inte. Karlsborgs index låg på 51,6, vilket väl tolkades som 50 % (?) För att pappor och mammor har ett gemensamt ansvar, ja då krävs ju index 100. Men, men man är på god väg. Letar febrilt efter stora uppslag med analyser om pappornas ansvarstagande, men hittar nada. Så vet, eller tror, karlsborgsbor något om sakernas tillstånd, maila gärna.

Gemensamma nämnare för Åmål,  Dals-Ed , Mellerud,  Färgelanda  och Strömstad är att kommunerna är sämst på föräldraledighet i Västra Götaland. Men botten är förhoppningsvis nådd och vi kan se ljusare tider framöver.

 Karlsborgs hemsida skriver:

Karlsborgs kommun har cirka 7 000 invånare och vi blir gärna fler!
Ni kan vara lugna, fortsätter pappornas ansvar att öka, kommer ni garanterat att bli fler.  Med ojämställdhet blir det färre barn gjorda och vice versa 🙂 , vilket t.ex. Yngve beskriver på  Vegania .
– Marita –

TCO Pappaindex 2008

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.