Bottennapp

Folkpartisten Camilla Lindberg vill ha bordeller.  Och ge prostituerade bl.a. rätt till a-kassa.  Bordellernas ägandeförhållanden verkar oklara, men i sann alliansanda antar jag att de drivs i privat regi. Eller av ideella organisationer som gärna lyfts fram som framtidens aktör. Och partier är ju ideella föreningar med en allmännyttig verksamhet, så en Folkpartistisk bordell kanske är att vänta?

Visst ska taket vara högt för partipolitiska diskussioner, men bordellförslaget är ett sorgligt bottennapp.  Och där, i dyn, befinner sig FP då och då. Som när man krävde att enkom invandrare skulle lära sig jämställdhet DN.  Uppenbarligen krävs istället många och långa jämställdhetskurser i det egna ledet.

Birgitta Ohlsson svarade CUF:s Hanna Wagenius som ju också vill tillåta könshandel:

De som betraktar prostitution som vilket yrke som helst måste ta konsekvenserna. Arbetslinjen gäller nämligen fullt ut för oss i Alliansen. Vill CUF att 19-åriga arbetslösa Olof ska tvingas ta ett jobb på bordellen? Tycker CUF att 14-åriga Marie ska kunna erbjudas en praktikplats på Malmskillnadsgatan när åttondeklassarna ska testa på arbetslivet? Anser CUF att 59-åriga Gunilla ska hänvisas till sexarbete när jobbet på Volvo-lastvagnar försvinner annars ryker A-kassan? PB

Nästan exakt ett år senare, kan tyvärr Birgitta använda argumenten mot den egna lagkamraten. Hur länge står Birgitta Ohlsson ut i Folkpartiet? 

– Marita –

9 Comments

svalin

Jag är inte förvånad att Camilla Lindberg kommer fram till det förslaget eftersom hon anser att det inte finns något kvinnoförtryck alls. Alla människor oavsett kön är ju fria enligt henne, i alla fall kvinnorna som trycker ner de stackars männen.
Snacka om upp och nedvända världen.

Reply
Joe

Vilket fruktansvärt löjligt citat. “Marie” skulle aldrig få prao som pilot heller, “Olof” skulle aldrig bli anställd som revisor om han inte har den utbildningen. Men ni tyckre det är bättre att de som lever på prostitution ska skämmas och förtyckas, jämställdhet, hahaha, vilket jävla skitsnack, ni är värre förtryckare än vänstern.

Reply
Hanna Wagenius

Marita,

jag måste säga att jag tycker att det är oerhört tråkigt att du lyfter just det där citatet av Birgitta Ohlsson. Det är nämligen ett utav de absolut sämsta argumenten jag fått emot mig.

Det är idag tillåtet att spela in porrfilm och betala aktörerna i Sverige. Det är ingen som tvingas ta jobb som porrfilmsaktör för att få a-kassa, ingen som tvingas praktisera på en porrfilmsinspelning.

Diskussionen skulle tjäna mer på att du förklarar varför du inte kan respektera människors fria val och varför du kallar det “könshandel” när det handlar om försäljning av sexuella tjänster.

Reply
Anna-Karin

“Joe”,
Hur menar du nu? Anledningen till att de inte erbjuds jobb som pilot och revisor är väl att de saknar utbildning för det? Att bli påsatt kräver knappast någon utbildning, det räcker att ligga där.

Är du inskriven vid arbetsförmedlingen är du tvungen att söka de jobb som förmedlingen anvisar dig, annars mister du din ersättning. Varför Af skulle gör någon slags moralisk sållning bland de jobb som du anses kunna utföra förstår jag inte. Du och Hanna W talar alltså mot er själva. Å ena sidan är det ett alldeles förträffligt jobb, å andra sidan skulle man aldrig bli tvungen att söka det även om man har förutsättningar att utföra det. Endera är det väl ett jobb bland alla andra eller så är det inte ett jobb bland alla andra. Bestäm er!

Reply
Hanna Wagenius

Anna-Karin,

om du läser min kommentar igen så kanske du uppfattar vad som står i den också. Arbetsförmedlingen sållar redan idag. De tvingar ingen att söka jobb som porrskådis, strippa, off shore-oljeborrare eller slaktare, exempelvis. Ändå är de jobben tillåtna idag.

Om du dessutom läst på lite hade du sett att jag aldrig sagt att det går att jämställa ett jobb som sexsäljare med exempelvis att sitta i en ICA-kassa. Tvärt om. Det är ett jobb som kräver dels en specifik typ av sexualitet och dessutom kräver extremt god förmåga att läsa andra människor. Vad jag säger är att vi inte ska fördöma de människor som frivillig ingår i sexuella relationer, oavsett om det är pengar inblandat eller inte.

I mina ögon är det obegripligt att någon som kallar sig feminist vill omyndigförklara kvinnor för att de gör vissa val. Det är i det snaraste ett patriarkalt synsätt.

Reply
FumikoFem

Jag blir inte förvånad med tanke på vem det kommer ifrån, precis som svalin skrev så är det verkligen upp och ner vända världen.

Och sen är det så tröttsamt med “det fria valet” -argumentet från prostitutionsköpar-förespråkarna just som att det fria valet existerade i ett vakuum.
Eller när en talar om att det för många inte handlar om något fritt val utan handlar om överlevnad och/eller tvång så rationaliseras det och resonemang av typen: “ja men det finns folk som har yrken som dom inte vill ha med gör det för att dom måste överleva vardagen”, kommer fram.
Och såklart på samma gång så tas det upp med hur många har det i andra länder där vardagen är ren överlevnad, och dom gömmer sig bakom det för att förespråka prostitutionsköp. För vad är det om inte just ett rationaliserande av typen: “ja men nu är det så illa med det och det, så vad gör det om det blir lika illa med det här”, etc.

Men enligt min erfarenhet så är detta en av dom debatter där allt som har med kontext att göra flyger all världens väg. Vad är det om inte en svartvit syn? Precis det som vi andra brukar bli anklagade för. Och seriöst, allt detta prat om att att det “ska ses som vilket yrke som helst”, men sen blundar dom som säger så för konsekvenserna av detta också.

Reply
Niklas Lindgren

Med en taxa på 2-3000 kr/tim är det väl inte svårt att tänka sig att det finns de som föredrar att göra detta jobb några timmar i veckan för att kunna unna sig att köpa vad de vill och i övrigt disponera sin tid som de vill?

Speciellt de som redan “knullar runt” och av samhällseliten närmast uppmanas därtill.

Jag skulle själv överväga att sälja sexuella tjänster, även till kvinnor jag inte fann tilldragande, om jag var attraktiv nog att kunna ta ut de beloppen.

Människor som får sex och beröring mår bättre och är antagligen snällare mot sin omgivning än de som bygger upp sexuell frustration de inte får utlopp för.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.