Var är alla politiker?

Kanske har Anneli Hultén haft så mycket att stå inför cykelfärden Göteborg  – Stockholm, att hon helt enkelt glömt av att skriva under protesten mot deltidsbegränsningen? För jag hittar inte hennes namn bland de 2432 personerna..hmm “Gudrun Schyman, Simrishamn” protesterar, men hallå, hallå  – var finns alla de andra politikerna? Var är Claes Borgström, tale(s)person i jämställdhetsfrågor? En person som vet hur kvinnors villkor på arbetsmarknaden ser ut. Var är han? Och var är miljöpartiet och vänsterpartiet?

Kanske sitter politikerna i viktigpettermöten och når konsensus om att det faktiskt är heltidsanställningar kvinnor måste ha. För det har de ju själva- heltidsjobb. De har aldrig tvingats välja arbetslöshet (jisses, hur sjukt låter inte den absurda sanningen…) Det fattar väl vi alla att heltidsjobb är viktigt. Men tills dess. Under tiden – är det bara undergång som gäller, eller?

S-kongressen måste skrota sitt eget jobbrådsförslag om att behålla deltidsbegränsningen. Annars är de verkligen ute och cyklar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

– Marita –

No Comments

Katarina Bredberg

Hej!

Här är en annan sosse som planerar en marsch Göteborg – Stockholm och en marsch Gävle – Stockholm 1 – 25 juli 2010. Viktigpettermöten vet jag ingenting om, bara att marscherna på planeringsstadiet är tänkt som en manifestation för kampen om arbete. Själv tillhör jag denna skara även om jag för närvarande är praktikant och så är jag gräsrotspolitiker, inte topppolitiker som Anneli Hulthén.

Väl mött på barrikaderna!

Katarina Bredberg
Biblioteksassistent på Arbetarrörelsens Minnesbibliotek i Göteborg – http://www.minnesbiblioteket.se

Reply
Fior i Västra Götaland

Hej Katarina
Oj, då har Du långt att gå! Men är det för jobb, är det väl värt mödan. Och hoppas innerligt att det är för allas rätt till arbete, även de kvinnor som idag tvingas vara heltidsarbetslösa pga deltidsbegränsningen. Och att de inte kan jobba, är ett resultat av …viktigpettermöten.

Vore ju jättebra om Du tog med en namnlista mot deltidsbgeränsningen på marschen!

/Marita

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.