Attitydproblem

En ung kvinnlig polisaspirant tyckte inte om sina manliga kollegors arbetsmetoder och anmälde dem. GP

“Tyckte inte om”, låter som om den unga kvinnliga aspiranten inte gillade sina kollegor metoder. Inget särskilt viktigt, bara inte gillade hur de jobbade. Som man inte tycker om viss mat på julbordet.  Märk väl, det står helt klart att det är en ung tjej , inte färdigutbildad som inte gillade.

Senare i artikeln framkommer det att anmälan handlar om att en av de åtalade poliserna struntat i att ta upp en anmälan från en misshandlad kvinna. Och att 2 av de åtalade kränkt en gripen kvinna. Det var det som polisaspiranten “inte tyckte om”. 

Nyligen visade DN:s granskning att åtal av relationsvåld minskat, trots en storsatsning på egna specialister. Orsakerna är bl.a okunskap och ointresse.

– Jag upplever att kriminalpolisens utbildningar bör bli bättre. Polisen är ett nålsöga, de skulle vara bättre på förhörsteknik och bemötande. Där finns en brist, säger Stefan Bergman på Södertörns åklagarkammare. DN

Polisaspiranten agerade helt rätt när hon “inte tyckte om sina manliga kollegors arbetsmetoder och anmälde dem”.  Hon reagerade på den nonchalans från rättsväsendet som gör att våldet mot kvinnor kan viftas bort som en icke-fråga.  Utbildning och kompetens är absolut nödvändigt. Och inte minst en attitydförändring . Vilket uppenbarligen även gäller för en och annan journalist.

– Marita –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.